Atlantic - Un must have al oricarui colectionar
Re: Atlantic - Un must have al oricarui colectionar
Citesc si ma imi incant simtul privirii cu aceste splendori.
Am fost pasionat de mic de ceasurile Atlantic. Acum am un Atlantic Seaport Big Date quartz pe negru luat acum vreo 2 ani. Am tot vazut ca s-a discutat aici expresia "Atlantic nos". Va rog sa ma lamuriti si pe mine ce inseamna acest termen.
Va multumesc.
Am fost pasionat de mic de ceasurile Atlantic. Acum am un Atlantic Seaport Big Date quartz pe negru luat acum vreo 2 ani. Am tot vazut ca s-a discutat aici expresia "Atlantic nos". Va rog sa ma lamuriti si pe mine ce inseamna acest termen.
Va multumesc.
-
Alexvintage
"New old stock" cu alte cuvinte ceas fabricat mai demult dar nepurtat.
si sunt mai valoroase aceste NOS-uri in cazul in care arata bine decat cele cu kitul schimbat?
-
Alexvintage
Da, toate kit-urile fiind de calitate mult mai slaba decat componentele originale.
dar garniturile? acelea nu imbatranesc? macar aceste kituri au garnituri noi, etansarea se face altfel, banuiesc ca mai bine.
e vorba strict de conditii tehnice aici. Am posibilitatea sa iau unul care arata f fain dpdv cadran, indicatori iar carcasa originala arata si ea destul de bine. dar pot sa il iau si cu carcasa schimbata, si ala arata ca nou, plus garniturile noi. e la alegerea mea.
ceasul va fi purtat in paralel cu alte 3 ceasuri, deci destul de rarut. Deci vorbim doar de carcasa daca sa o schimb sau nu.
Ce sa fac?
e vorba strict de conditii tehnice aici. Am posibilitatea sa iau unul care arata f fain dpdv cadran, indicatori iar carcasa originala arata si ea destul de bine. dar pot sa il iau si cu carcasa schimbata, si ala arata ca nou, plus garniturile noi. e la alegerea mea.
ceasul va fi purtat in paralel cu alte 3 ceasuri, deci destul de rarut. Deci vorbim doar de carcasa daca sa o schimb sau nu.
Ce sa fac?
-
Alexvintage
Exista in total 2 (doua) garnituri; una in coroana iar a doua sub capac.
Starea garniturilor depiunde de la ceas la ceas. Cel mai sigur e sa-l deschideti si sa va uitati personal. La nevoie un schimb de garnitura dureaza intre 2 si 3 minute, garniturile fiind usor de gasit.
La urma urmei decizia de cumparare o luati d-vs.
Starea garniturilor depiunde de la ceas la ceas. Cel mai sigur e sa-l deschideti si sa va uitati personal. La nevoie un schimb de garnitura dureaza intre 2 si 3 minute, garniturile fiind usor de gasit.
La urma urmei decizia de cumparare o luati d-vs.
- Raul Bordas
Alex am si eu o intrebare la tine,referitor la garnituri. Am un Atlantic cumparat recent de la un ceasornicar, dar cred ca are kit pe el (arata prea bine carcasa ca sa fie originala,iar pe capac scrie "atlanlic" si ma face sa cred ca nu era nici macar polonez kit-ul.De comportat se comporta bine,mecanism UT6300,ce mai,super multumit,dar intrebarea ce i-am pus-o a fost daca il pot baga in vana/dus,iar raspunsul lui a fost NU, desi m-a asigurat ca are garnituri noi,a zis ca e pe raspunderea mea.
Asadar,daca scrie ca e waterproof (si stiu cine a folosit un astfel de ceas la "scaldari in rau" timp de ani de zile, pe unde intra apa daca garniturile sunt bune? Pe la sticla? Cum pot verifica fara sa stric ceasul?
Multumesc anticipat.
Asadar,daca scrie ca e waterproof (si stiu cine a folosit un astfel de ceas la "scaldari in rau" timp de ani de zile, pe unde intra apa daca garniturile sunt bune? Pe la sticla? Cum pot verifica fara sa stric ceasul?
Multumesc anticipat.
Inainte de a fi intelept si batran trebuie sa fii tanar si naiv
Nu aduce anul ce aduce clipa
Lucrurile bune se intampla celor ce au rabdare
-
Alexvintage
Exista 3 locuri pe unde poate patrunde apa intr-un ceas: pe langa capac, sticla si/sau coroana.
Kit-ul probabil ca e chinezesc asa ca nu e recomandabil sa fie bagat in apa. Ceasurile originale rezistau la balaceala dar aveau componente elvetiene ceea ce e cu totul si cu totul altceva.
Se poate incerca rezistenta la apa a carcasei doar scotand mecanismul si introducand carcasa intr-un dispozitiv special pe care numai putini ceasornicari il au.
Kit-ul probabil ca e chinezesc asa ca nu e recomandabil sa fie bagat in apa. Ceasurile originale rezistau la balaceala dar aveau componente elvetiene ceea ce e cu totul si cu totul altceva.
Se poate incerca rezistenta la apa a carcasei doar scotand mecanismul si introducand carcasa intr-un dispozitiv special pe care numai putini ceasornicari il au.
- Raul Bordas
Multumesc mult pentru promptitudine
Inainte de a fi intelept si batran trebuie sa fii tanar si naiv
Salutari! Sa va prezint ei eu, Atlanticul pe care il detin.

Buna seara! Am achizitionat recent acest model si nu gasesc nimic despre el. Pe fata "Atlantic wolrdmaster 17 jewels Special", iar pe spate seria 526. Am cautat intens, am gasit un model asemanator, dar daca priviti cu atentie, modelul meu are cifrele rotunjite, se poate observa la cifra 8 si 2 cel mai bine. Imi puteti spune cu exactitate ce model este?
Va multumesc!

Va multumesc!

- gherghin nicolae
- Moderator
Pai ce model sa fie ?
526 , logic , nu ?
526 , logic , nu ?
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
Cautand dupa acest model, am gasit ceva, dar cu o alta numerotatie, iar modelul pe care-l detin nu apare nicaieri. Dupa cum am mentionat mai sus, am gasit un model oarecum similar, dar cu alt tip de cifre pe site-ul postat de un alt user cu istoria brand-ului. Este o curiozitate daca e un model mai rar....Va multumesc!
Este un model diferit mai mult decat unul mai rar. Atlantic au facut multe variante de cadran si au folosit multe mecanisme deasemenea.
Si cand spun diferit, spun asta facand raportarea la Atlanticul mult prea bine cunoscut la noi cu Unitas 6300n.
Si cand spun diferit, spun asta facand raportarea la Atlanticul mult prea bine cunoscut la noi cu Unitas 6300n.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
-
sorin cristian
Despre Atlantic beach boy cu 17 rubine păreri, informații utile ce puteți sa îmi spuneți? Așteptând cu nerăbdare raspunsurile dvs., Va mulțumesc!