,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
Am cumparat ceasul cu 100 lei.
Am schimbat bateria dar capacul nu reusesc sa-l montez...se monteaza prin presare. Nu am presa si nu am insistat, nu vreau sa sparg ceva. Ceasul nu are secundar iar minutarul incrementeaza o data la fiecare minut, ca atare cesul ticaie o data pe minut. Foarte inteligent, cred ca o baterie de calitate asigura functionarea minimum cinci ani. Ceasul este mai mult bijuterie, chiar daca mecanismul fiind cuart este foarte precis, lipsa marcajelor de pe cadran face ca citirea orei sa fie ceva aproximativ.
Mecanismul este unul foarte bun dar comun de la Longines. Nu se compara cu cele PC. In cazul de fata : carcasa, cadranul si geamul sunt mai valoroase fiind deosebite si mult mai rare. Rodolphe este recunoscut pt. design ''excentric''. Pune-i baterie HD (High-Drain) si te tine aprox. 4-5 ani.
Zar scrie:Mecanismul este unul foarte bun dar comun de la Longines. Nu se compara cu cele PC. In cazul de fata : carcasa, cadranul si geamul sunt mai valoroase fiind deosebite si mult mai rare. Rodolphe este recunoscut pt. design ''excentric''. Pune-i baterie HD (High-Drain) si te tine aprox. 4-5 ani.
Zar,o baterie High drain intr-un ceas care indica numai ora si minutul ,cu consum f mic nu este indicata,caci constructia unei asemenea baterii este proiectata pentru consumuri mari.La un asemenea ceas sansele sunt enorme ca bateria sa curga si sa distruga mecanismul.Se foloseste o baterie normala,Low drain.
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Am inteles si imi cer scuze ...
Nu am luat in calcul posibile consecinte negative pe termen lung.
M-am gandit doar la un tip de baterie care sa tina cat mai mult.
Nu este nici o problema.Este o gandire des intalnita,chiar si ceasornicari sunt care fac aceasta confuzie,sau nu au cunostintele necesare pentru a face diferenta in utilizarea corecta a celor doua tipuri de baterii.
Este ca si cu bateriile alcaline...
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Perpetual calendar . Adica stie lunile care au 30 de zile si cele care au 31 .Evident si 28 sau 29.Si se schimba data automat .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "