Rolex Daytona - Fals sau nu

Aici vor fi postate toate cererile de identificare. Nu se fac evaluari.
Încuiat
Time-Time

Re: Rolex Daytona - Fals sau nu

Mesaj de Time-Time »

Salut!
Felicitari pentru ceas tty, un Daytona frumos!
Se pare ca a gresit bbcbbc, un om deosebit, care nu cred ca trebuie sa plece de pe forum 2 ani, devenim mai saraci fara el...ma rog este decizia lui. Imi aduc aminte cu ceva ani in urma, eram prin Germania(am locuit o perioada) si am cunoscut un domn, care lucra pe vremea aceea la Rolex SA (nu mai stiu nimik)...Eu m-am bagat in seama vorbind despre ceasuri avand o pasiune comuna :D ....bla bla, iar omul mi-a povestit despre o intamplare care o fost si inregistrata video si prezentata cu mare tam-tam prin US, legata de recunoasterea unui Daytona. O firma din US, din domeniul media, a achizitionat un ceas Rolex Daytona in carcasa de 18k de pe piata neagra cu 4000 usd. Au facut un drum in Europa, dupa ce au avut parte de tot felul de nelamuriri legate de autentificarea ceasului, majoritatea reprezentatilor din US spunand ca este original. Nu puteau afla acest lucru decat la Rolex SA si asa au si facut. Au prezentat ceasul unui maistru ceasornicar de la Rolex. Acesta dupa ce la analizat cu mare atentie si timp de 30 de minute, a spus ca: "cu siguranta ceasul nu a iesit de la noi din laborator". Au urmat cateva minute de liniste incarcate de o stare de nervozitate, spunand ca este revoltator de bine executat si ca nu intelege cine a putut creea un asemenea ceas...este revoltator faptul ca noi (Rolex) am ajuns la asemenea calitate si fiabilitate a acestui ceas dupa ani de munca si inovatie, utilajele care costa milioane de usd, spunand ca ai nevoie de ele pentru a face un asemenea ceas si multe altele....A intrebat de unde provine ceasul si cat a costat.
Domnul povestitor mi-a spus ca au urmat cateva zile de divergente de dispute, afland de la colegi ca maistrul a ramas surprins de finisajele anumitor piese si ceva legat de niste muchii care erau mai indulcite...
Ma rog, pare interesant, pacat ca nu am filmul. Am vazut pe net ceva legat de Breitling, unde angajatii aveau o copie in mana si se minunau cat de bine este executata.

Cu stima
tty

Mesaj de tty »

Lucian Marcu scrie:E curios deoarece asa cum spuneai voturile au fost covarsitor impotriva Daytona iar acum toti spun ca ei te admira ca au fost convinsi ca ceasul tau e original(desigur nu au curajul sa spuna asta atat de direct :evil: ) etc.
Adica acesti "aberanti" din randurile carora fac parte si eu/\ si care sunt trantiti acum de pereti de curajosii care au votat pro adica cei 4 rezultati din chestionarul amintit(respect) ori cei "douazeci ori asa ceva " curajosi(fata de ei am doar greata )pe care-i vedem acum cu" gura mare",oricum fac calculul rezultatul nu e corect :twisted:
Domnilor plini de curaj atmosfera a fost vinovata pentru aceasta disputa,nu mai faceti "politica romaneasca" pe forum.
Extraordinar curajosilor priviti lumea in fata nu stati in cor :wink: si inganati 'invingatorul"
Dupa razboi...multi viteji se arata.
Cei mai multi au votat "nu stiu", cam 50% cred. Dintre cei care au postat astazi, parerea mea e ca Bob13 a votat ca e original. Poseidon, Catalinus, impala2328 si iosiP au declarat ca au votat "nu stiu", daca tin eu bine minte. Altii cum au votat, nu stiu :)
Lucian Marcu scrie:Si revenind la ceas ,eu astept un review ,imagini etc. esti probabil unii dintre primii su putinii care au la noi un Daytona cu in house crono si poate sa povesteasca despre el in graiul romanesc.
O sa fac un review candva, ar trebui sa-mi iau si un aparat foto mai performant :P
tty

Mesaj de tty »

Time-Time scrie:Salut!
Felicitari pentru ceas tty, un Daytona frumos!
Multumesc!
Time-Time scrie:Imi aduc aminte cu ceva ani in urma, eram prin Germania(am locuit o perioada) si am cunoscut un domn, care lucra pe vremea aceea la Rolex SA (nu mai stiu nimik)...Eu m-am bagat in seama vorbind despre ceasuri avand o pasiune comuna :D ....bla bla, iar omul mi-a povestit despre o intamplare care o fost si inregistrata video si prezentata cu mare tam-tam prin US, legata de recunoasterea unui Daytona.
Eu parca inclin sa nu cred povesti d-astea :P
Bob13

Mesaj de Bob13 »

...eu zic sa il duci la Rolex! Atunci sa vedem daca e original sau nu! :wink:
Some people call it obsession, i call it passion.
tty

Mesaj de tty »

tty scrie:Eu parca inclin sa nu cred povesti d-astea :P
Sa fac o adaugire, ca sa nu fiu gresit inteles. Ma refer la povestea acelui domn, nu la ceea ce a spus Time-Time

bogdan_fondrea scrie:...eu zic sa il duci la Rolex! Atunci sa vedem daca e original sau nu! :wink:
:D
Time-Time

Mesaj de Time-Time »

:D Am vrut sa scriu mai multe, dar incepuse meciul
Nu stiu cat de adevarata este povestioara domnului, un rus care-si gasise linistea in Elvetia si isi crestea copii in Munchen....Ideea este ca de 15 ani de cand am avut aceasta imagine, am vazut mai multe Rolex-uri, dar ceva ma oprit sa intru in posesia vreunuia.
Personal imi place Rolex, au istorie, stil, marketing, notorietate, sunt de invidiat dar cand am ceva bani prefer altceva...
Vizavi de ceasul tau (tty) nu se poate comenta nimik, mai ales ca ai demonstrat intr-un mod original, originalul!
Cred totusi ca colegul bbcbbc trebuie sa ramana pe forum la fel ca si ceilalalti care s-au suparat la un moment dat si in concluzie cu totii avem de invatat chiar daca cateodata nu consideram ca este cazul.

Cu stima
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

'Este unii' dom'le care pe la Moeciu (si nu numai) se invarteau in jurul lui bbc si al ceasurilor acestuia mai ceva ca un balansier 36k BpH, si care acum ... bleah, jenant ... :evil:

Se impune o corectie :!: :

Cei mai multi au votat "nu stiu, nu ma intereseaza" :idea: - poate ceva mai convinsi de partea a doua a afirmatiei.
Si poate ca asa ar trebui sa ramana si topicul asta pana ce tty face un o prezentare (frumoasa) la acest Daytona.
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
tty

Mesaj de tty »

Achraf scrie:'Este unii' dom'le care pe la Moeciu (si nu numai) se invarteau in jurul lui bbc si al ceasurilor acestuia mai ceva ca un balansier 36k BpH, si care acum ... bleah, jenant ... :evil:
Se pare ca avem perceptii diferite ale realitatii :P Am recitit ce s-a scris, sunt multe posturi laudative la adresa lui bbcbbc si nici unul denigrator. Poate consideri ca cine nu-l lauda il injura...
Achraf scrie:Se impune o corectie :!: :

Cei mai multi au votat "nu stiu, nu ma intereseaza" :idea: - poate ceva mai convinsi de partea a doua a afirmatiei.
Nu vad relevanta, dar este posibil ca unii (e greu de spus cati) sa fi votat mai mult "nu ma intereseaza". Pe de alta parte, daca e sa ma gandesc cat de cat logic, cei pe care nu-i interesa nu vizitau poll-ul. Ca eu daca vad un poll de genul "Votati daca Vostok-ul, prezentat de X a fost fabricat in 1957 sau 1958" nici nu ma obosesc sa dau click acolo pentru ca nu ma intereseaza :wink:
Alfie

Mesaj de Alfie »

Cei care au votat nu ma intereseaza sunt mai mult ori mai putin ipocriti.
Suntem pe un forum orologer si doar asta si tocmai faptul ca intra pe acest forum denota interes...
E usor sa spui nu ma intereseaza si sa acoperi neputinta,lipsa de cunostinte etc. etc.
Asa este daca nu erau interesati nu intrau pe poll si in primul rand nu votau.
Au votat de fapt nu stiu si ca sunt depasiti ....puteau sa nu voteze deloc :evil:
Sa nu fim mai catolici decat papa si sa pozam in supersonicomorali ca nu suntem.
Uneori avem gura mare si atat.
Cei care au votat impotriva (multi dintre ei) au facut asta pripit si din pricina atmosferei generate de colegul Zar nu cred ca a fost ceva personal ori rea vointa.
Bravo lor au ales normal intre Da si Ba.
Bravo mare celor 4 care probabil la rece au analizat imaginile si au descoperit adevarul(exclud de aici pe cei care au votat daca au votat da pt a acoperi gogorita lor).
Rusine celor care au votat si Da si Nu,ei suntputini lasi si daca nu sunt interesati exista forum de balet,politica chiar si moralitate in Romania.
Eu nu vad nimic rau in a discuta un ceas(chiar si autenticitatea acestuia) doar suntem pe un forum :wink: dedicat
Poate demonstratia Daytona va schimba ceva si va aduce un dram de incredere aici dar asta nu exclude necesitatea probarii atunci cand unii dintre colegi au dubii,daca nu ne convine asta nu trebuie sa postam aici.
Prin postare logic ne adresam comunitatii si imiplicit suntem interesati de reactia acestei comunitati.
Daca nu suntem interesati atunci nu postam.
catalinus

Mesaj de catalinus »

Lucian Marcu scrie:Cei care au votat nu ma intereseaza sunt mai mult ori mai putin ipocriti.
Suntem pe un forum orologer si doar asta si tocmai faptul ca intra pe acest forum denota interes...
E usor sa spui nu ma intereseaza si sa acoperi neputinta,lipsa de cunostinte etc. etc.
...
Nesimtirea lui Lucian Marcu acum creste cu fiecare post - dupa ce s-a dat in stamba si in final a iesit de mai putin de doi bani acum in spirit clasic 'romanesc' (sa moara si capra vecinului) incearca sa arunce rahat catre cei care au avut o pozitie corecta si morala, spunand ca ei ar fi ipocritii - nu Lucian, se pare ca lumea e prea satula ca sa mai zica, dar tu esti ipocritul si nesimtitul !!!

Noi aceia mai multi de 50% care am votat a 3a optiune nu am votat pentru ca nu ne interesa tehnic (eu am si spus ca sunt cat se poate de curios), noi am votat optiunea respectiva (care zicea mai mult de 'nu ma intereseaza') pentru ca ni se parea o chestie de un prost gust total sa incepi sa arunci pareri tehnice FARA ABSOLUT NICI O BAZA !!!

Spre deosebire de bbcbbc (caruia nu pot decat sa-i apreciez onestitatea cu care a recunoscut greseala si s-a tinut de cuvint), Lucian Marcu nu pare a fi interesat decat de a 'invenina' discutia si din ce in ce mai mult pare a incerca doar sa distruga un forum in care nu a contribuit in ultima vreme decat cu scandaluri de extrem de prost gust ...
Alfie

Mesaj de Alfie »

catalinus scrie:
Lucian Marcu scrie:Cei care au votat nu ma intereseaza sunt mai mult ori mai putin ipocriti.
...
Nesimtirea lui Lucian Marcu acum creste cu fiecare post - dupa ce s-a dat in stamba si in final a iesit de mai putin de doi bani acum in spirit clasic 'romanesc' (sa moara si capra vecinului) incearca sa arunce rahat catre cei care au avut o pozitie corecta si morala, spunand ca ei ar fi ipocritii - nu Lucian, se pare ca lumea e prea satula ca sa mai zica, dar tu esti ipocritul si nesimtitul !!!
Noi aceia mai multi de 50% care am votat a 3a optiune nu am votat pentru ca nu ne interesa tehnic (eu am si spus ca sunt cat se poate de curios), noi am votat optiunea respectiva (care zicea mai mult de 'nu ma intereseaza') pentru ca ni se parea o chestie de un prost gust total sa incepi sa arunci pareri tehnice FARA ABSOLUT NICI O BAZA !!!

Spre deosebire de bbcbbc (caruia nu pot decat sa-i apreciez onestitatea cu care a recunoscut greseala si s-a tinut de cuvint), Lucian Marcu nu pare a fi interesat decat de a 'invenina' discutia si din ce in ce mai mult pare a incerca doar sa distruga un forum in care nu a contribuit in ultima vreme decat cu scandaluri de extrem de prost gust ...
Patetic..
Am votat impotriva :wink: si am recunoscut ca am facut asta fara baza din impuls etc. mea culpa si pt asta imi cer scuze.
Frumoase cuvintele tale si iti multumesc mult.
Am incercat doar sa explic asa cum am inteles eu. atitudinea unora
Nu doresc sa distrug nimic.
Ati impartit forumul in tabere de dragul popularitatii.
Sunt unii care nici macar nu genereaza un scandal ,se afiliaza unei tabere si dau din gura in cor,asta e mesajul meu.
Zar a gresit eu nu am inghitit asta iar pe margine au aparut moralisti dezinteresati cica de minciuna si suparati deoarece insist pe aceasta tema dorind liniste...este tocmai definitia ipocriziei .
De acolo mai departe nu a fost mult,neincrederea domina acest forum si asta a dus la disputa Daytona( am mai spus asta)
Stiu ca unii dintre dezinteresati mizeaza acum pe "rusinea'' celor care au votat replica dar se amagesc degeaba deoarece ei nu au avut curaj.
Stati linistiti este ultimul meu post aici,ma autosuspend si va las sa cresteti in "popularitate"
Ati castigat puteti sava laudati si sa va complimentati in pace pentru ce aveti ori nu aveti deopotriva.
Sa aveti pace.
Astept cuvinte frumoase din partea maretului Catalinus (dulciuri,rahat,si alte prajiturele)
Adio
nmbcatega

Mesaj de nmbcatega »

Ok ..acum am inteles, ceva se intampla cu forum-ul asta.....lumea se agita, atmosfera este incinsa....post-uri dispar(cum ar fii al meu din acest poll :?: )...este clar ceav nu miroase a bine....suna a sabotaj!!!

Domnilor cand am intrat prima oara pe acest forum eram foarte incantat de multitudinea de informatii vizuale(poze, link-uri) pe care le-am gasit aici, toata lumea era cosntructiva, pe masura ce forum-ul a capatat notorietate si mai mare, membrii noi au aparut, au inceput si animozitatile si orgoliile celor mai vechi si cu cunoastinte in domeniu, seamana a parlament..toata lumea se cearta pe o felie cat mai mare, fiecare are orgoliul sau ego-ul cat mai mare intr-un sens negativ, de la bun inceput de cand am intrat am invatat un lucru esential:
-autenticitatea unui ceas nu se poate stabilii cu exactitate, decat atunci cand ai ceasul in mainile tale.... si ii verifici particularitatile indeaproape cu obiecte de marire specifice , si nu asa din poze obscure si facute pe genunchi cateodata(vorbesc in dreptul meu acum :wink: )!!
Sunt cateva pesoane avizate aici care pot sa-mi sustina afirmatia:
- nu pot sa spun daca este original decat daca il vad personal!!!

Cu astea fiind spuse, fiecare din noi posteaza ceasuri(originale sau nu), fiecare se uita la ele se minuneaza..si atat, daca sunt originale sau nu depinde de indemanarea si norocul fiecaruia de a le depista, uneori din poze si cei mai avizati in domeniu pot fii pacaliti ex de mai sus :wink: , dar asta nu inseamna ca trebuie sa se autosuspende sau sa retraga sunt oameni care au cat de cat experienta si detin ceasuri care cu fiecare postare a lor m-au facut sa intru si sa minunez de frumusetea lor de fiecare data!!

Cat depsre cei care spun nu ma intereseaza, printre care ma numar si eu, am facut aceasta afirmatie deoarece este o tara libera si fiecare afirma ce vrea ,si fiecare cumpara si vinde ce vrea !!

Eu fac un indemn catre toti membrii acestui forum:
- va rog sa fiti mai ponderati in afirmatii si mai putin vehementi in declaratii jignitoare(in fapt, daca cineva greseste, noi ceilalti il taxam nemailuind-ul in serios pe viitor) la adresa altor membrii, haide-ti sa fim constructivi inca o data :) cu acest forum!!
ROMANIA Traieste prin Noi, cei care locuiesc aceaste meleaguri de milenii!
http://www.youtube.com/watch?v=zLulTv-mk9A
Suport ceasuri: http://www.youtube.com/watch?v=FyHqL2vJcVc
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Se pare ca trebuie sa-mi revizuiesc epitaful: "Misto moment, nasoala coliva!" :twisted:
'Este unii' care considera ca miticii sunt aici in sud, si in special in Bucuresti.
Uite ca vine un neica Mitica din buricu' tarii, care n-a contribuit cu nimic la acest forum, si arunca cu laturi la fiecare postare ... Noroc ca n-a postat prea mult ... desi este deja prea mult! O fi parlamentar ... sau are de gand ...

Ma intreb daca toate aceste energii s-ar fi concentrat in crearea unor topicuri ... unde am fi ajuns? :roll:
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
adl

Mesaj de adl »

felicitari tty pentru ceas. eu nu am votat pt. ca nu ma pricep, dar am asteptat cu interes rezultatul verificarii pt. ca imi doream sa fie original - nu m-am gandit ca ai putea posta in cunostinta de cauza un fals drept original.
ma bucur mult pt. tine si sper sa vedem ceasuri cat mai frumoase pe acest forum si mai multa intelegere din partea colegilor.
mnm

Mesaj de mnm »

Achraf scrie:Se pare ca trebuie sa-mi revizuiesc epitaful: "Misto moment, nasoala coliva!" :twisted:
'Este unii' care considera ca miticii sunt aici in sud, si in special in Bucuresti.
Uite ca vine un neica Mitica din buricu' tarii, care n-a contribuit cu nimic la acest forum, si arunca cu laturi la fiecare postare ... Noroc ca n-a postat prea mult ... desi este deja prea mult! O fi parlamentar ... sau are de gand ...

Ma intreb daca toate aceste energii s-ar fi concentrat in crearea unor topicuri ... unde am fi ajuns? :roll:
Miticii conf. definitiilor caragialesti...in prezent provin de la Cluj.
Dom profesor Achraf...
Geme tara...iar acest forum schioapata pana cand vine nushtiu cine peste 2 saptamani la Horologivm sa iscaleasca o hartie ref. la un Rolex Daytona care nici nu a fost purtat de Steve MacQueen, nici nu s-a odihnit peste noapte in buduarul lui Aly McGraw.
Ori domnul Ceciu taie taie soparla-n doua aici pe forum, ori Claudiu proprietarul acestui forum, ori iEdi pot inchide acest post cu 3 sau 5 cuvinte. In rest sunt cuvinte...de claca. Daca se vrea reclama la Rolex...nu cred ca CEO Rolex din Geneva aproba astfel de metode haiducesti de marketing, prin shoparle fotografiate cu telefonul pe forumururi nationale cu un numar apreciabil de membri.
@tty:pastrati-va un back-up al posturilor dumneavoastra...si cititi-l in mod regulat...fiindca am impresia ca extrem de curand veti zice ca nu ati scris niciodata cea ce deja ati scris !
Homo suus fortuna faber est.
Încuiat