Ceas de buzunar nefuncționale ?

Aici vor fi postate toate cererile de identificare. Nu se fac evaluari.
Scrie răspuns
eda2k

Ceas de buzunar nefuncționale ?

Mesaj de eda2k »

Salut,

Mi-a adus cineva un ceas de buzunar, nefuncționale, și aș dori să știu mai multe informații despre el.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Aș dori o evaluare, cât și informații despre mecanism, costuri de întreținere, reparații ...

Mulțumesc anticipat !
AC NineFingers
Moderator

Re: Ceas de buzunar nefuncționale ?

Mesaj de AC NineFingers »

Un cilindru "open face" pin set 1900 ( 10 ani + - ) de dama, probabil diametru sub 30mm,as paria pe o carcasa in aur de 14 desi in poze nu se releva nimic . E un no name cu mecanism sensibil si pretentios.Se unge si se curata acum si poate intr`o viata viitoare. Un ceas de colectie pentru cine si`l doreste !
Valoarea lui depinde foarte mult in acest caz de consistenta carcasei ( Daca carcasa e asa cum simt eu ca e , posorul vine o bere !).

Reparatii ?! E stricat ? Posibil sa nu fie ... Orice e reparabil azi : de la inlocuirea axului de balansier pana la lipirea unei balamale ... desigur cu costurile de rigoare. Defectele si deficientele le stabileste ceasornicarul exclusiv !

Recomandarea nr.1 : A se verifica cu o mare finete fara a pricinui daune consistenta carcasei ! ( lucratura arata periculos de bine, iar indicatorul de pe capacul praf "METAL" ma intriga)
eda2k

Re: Ceas de buzunar nefuncțional ?

Mesaj de eda2k »

Mulțumesc mult de răspuns.

Proprietarul spune că ceasul este din aur (carcasa probabil). Lucrătura este foarte frumoasă, iar pe agățătoare (deasupra coroniței) pare să fie ștanțat ceva. Mecanismul este nefuncțional, am încercat să trag de coroniță să văd dacă se pot mișca limbile, și nimic, pare blocat. Din căte am înțeles, mecanismul este no name, deci nu are valoare. Singura valoare ar fi vârsta (1900) și carcasa, finețea lucrăturii.

Acel marcaj METAL este ciudat, dar de asemenea, apare inscripționat ceva fin pe prima carcasă, cred AZ 674/62, sau asemănător.

Mulțumesc anticipat !
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Capacul interior nu este din aur,doar carcasa exterioara.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
eda2k

Mesaj de eda2k »

Claudiu scrie:Capacul interior nu este din aur,doar carcasa exterioara.
Mulțumesc de lămurire.

Dacă ar fi să-i faceți o evaluare, care ar fi prețul acestui ceas, estimativ, ținând cont de faptul că mecanismul nu funcționează, iar carcasa are mici lovituri pe cercul exterior (între capac și față, este un cerc care le unește), iar pe capac, într-o parte a unei flori, se vede puțin „pătat”.

Mulțumesc !
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Valoarea aurului.....
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
AC NineFingers
Moderator

Loviturile de pe cant , adica "rama corpului" au cauzat defectarea ceasului sau au contribuit substantial la defectarea sa . Acele lovituri nu au facut decat sa puna presiuni asupra capetelor tuturor axelor de msicare ale ceasului. Cele mai expuse capete sunt cele a le partii cele mai mobile dintr`un ceas, cea pe care deobicei necunoscatorii o vad in miscare : balansierul. E foarte probabil ca axul balansieruluis a fie rupt la unul din capete !
Cantitatea de aur de pe un asemnea ceas o puteti deduce dintr`un calcul aproximativ 35-40% din greutatea totala a ceasului.La un ceas de 28-30 grame cat asre acesta probabil undeva la un 9-11 grame de brut.
Preferabil ar fi sa icnercati repararea ceasului si vinderea sa ca piese pentru ca pretul ar fi semnificativ mai mare decat valoarea aurului cu cca un 15-20%.
eda2k

Mesaj de eda2k »

Mulțumesc de răspunsuri,

Azi am fost cu el la bijutier, și aurul este de 9k, iar gramajul ... 3,77, fără mecanism.

Mulțumesc !
AC NineFingers
Moderator

3,77 grame ?! Imposibil ! Prea putin !
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

Oricum, fiind de 9k nu prea mai are importanta gramajul.
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
Scrie răspuns