In urma observatiei pertinente de mai sus, acest ceas este retras de la vanzare si va deveni cadou (ceasul a fost achizitionat pentru o ruda, dar l-a refuzat si a preferat un Q&Q cuart).
Justificari cerute:
-Ceasul provine de la o persoana din Republica Moldova sau Ucraina ce vinde astfel de ceasuri mecanice si ceasuri cuart. Evident ca nu am chitanta sau certificat de garantie.
-Carcasa si coronita nu prezinta urme de uzura iar mecanismul este similar celui de aici:
http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=18138
Cum aceste mecanisme au fost decorate cu acel model prin anii '50 am ajuns la concluzia (eronata?) ca este un model mai vechi dar nefolosit (prin urmare NOS) deoarece mecanismele Zim noi nu prezinta decoratii tip Côtes de Genève.
Afirm ca nu am avut stiinta ca acest ceas este franken/posibil franken. Insa datorita originii dubioase (cumparat de pe taraba si nu dintr-un magazin de specialitate) si a observatiilor privind podul balansului tind sa cred ca a fost cel putin o parte din el inlocuita.
Propun sa fie facut un link/sau mutat topicul la Discutii pentru a fi citit de mai multe persoane.
Mea culpa.