Salut, am si eu o nelamurire referitoare la durata unei baterii pt un ceas cu quartz....Anul trecut prin luna septembrie am schimbat la un ceas Edox bateria, iar acum am observat ca ceasul nu mai functioneaza. Am schimbat din nou bateria si acum merge. Ceea ce ma mira pe mine este durata foarte mica de functionare a bateriei (eu stiam ca trebuie sa tina in jur de doi ani). Sau ar putea fi o problema cu mecanismul ceasului ???
PS. Bateria este Renata elvetiana !!
Baterie ceas consumata foarte rapid
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Re: Baterie ceas consumata foarte rapid
Cel mai probabil trebuie verificat mecanismul, mergi cu el la ceasornicar 
-
dumcatalin
de unde ai luat bateria care s-a terminat asa de repede?
poate era bateria f veche...
poate era bateria f veche...
Petre Tutea: Am dorit întotdeauna să fac o teză de doctorat cu tema "Aflarea în treabă ca metodă de lucru la Români”.
...sau contrafăcută.
Daca bateria a fost ok,din toate punctele de vedere,atunci ai un consum mare in ceas.Acesta poate fi masurat cu aparatura specifica,si comparand cu specificatiile mecanismului.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Multumesc pentru raspunsuri, o sa merg atunci la un ceasornicar sa verifice mecanismul, dar deocamdata o sa-l las cu bateria cea noua da vad cat il tine ..
Ceasul este un Edox Delfin - model 70089 (asa scrie pe capac), iar bateria am cumparat-o de la o ceasornicarie destul de renumita in oras (era sigilata).
Am uitat sa va spun ca ceasul chiar a stat cateva luni nepurtat si cu remontorul tras, astfel ca bateria practic nici nu a fost solicitata !!
Ceasul este un Edox Delfin - model 70089 (asa scrie pe capac), iar bateria am cumparat-o de la o ceasornicarie destul de renumita in oras (era sigilata).
Am uitat sa va spun ca ceasul chiar a stat cateva luni nepurtat si cu remontorul tras, astfel ca bateria practic nici nu a fost solicitata !!