Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
nmbcatega scrie:Si ce anume a-ti folosit pentru curatare?
Va intreb pentru ca tentativa asta am avut-o si eu cu ceva ani in urma si..... !
poate ajuta si pe altii,am facut o pasta ca sa zic asa din pasta de dinti si bicarbonat de sodiu cu foarte putina apa, cu un betisor de urechi am inceput sa`l curat tot cadranul ,am lasat sa se usuce 2-5 minute si il spalam ,il stergeam si incepeam inapoi operatiunea tot asa de vreo 4-5 ori sa dus pana si partile oxidate , punctele ce se vad negre sunt gropite in cadran nu am putut sa ajung la ele sunt foarte mici si era riscul sa`l zgariu
Claudiu scrie:Fara a dori sa fiu rautacios,dar dus a fost cadranul si inainte,dar dupa .....e la fel de dus!
multumesc
e primul pe care incerc , bine probabil trebuia sa incerc pe ceva rusesc de exemplu , dar sa stii ca arata putin mai bine ca inainte
trebuiea sa incerc sa fac ceva ,in tara asta vad ca nu se baga nimeni la asa ceva si daca se baga nu se merita pt. ceasurile de genu asta
adichis scrie:
in tara asta vad ca nu se baga nimeni la asa ceva
Or avea ei un motiv bine intemeiat...poate chiar de frica sa nu ajunga cadranul ca cel de mai sus.
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi,
S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu
adichis scrie:
in tara asta vad ca nu se baga nimeni la asa ceva
Or avea ei un motiv bine intemeiat...poate chiar de frica sa nu ajunga cadranul ca cel de mai sus.
posibil , dar nu uita ca si cei care au inceput sa faca asa ceva au inceput la fel macar am incercat daca nu incercam tot cu gandul la asta eram
da chiar asa rau a iesit ?
puneti o poza si cu cadranul montat pentru o comparatie corecta inainte/dupa; in orice caz felicitari pentru initiativa si pentru postarea rezultatului, urmatorul va fi cu siguranta mai bun.
emilmaga scrie:puneti o poza si cu cadranul montat pentru o comparatie corecta inainte/dupa; in orice caz felicitari pentru initiativa si pentru postarea rezultatului, urmatorul va fi cu siguranta mai bun.
va multumesc pt. aprecieri , voi pune poza cu ceasul dar momentan este intr`o revizie totala
La fel ca a cadranului?? Toti au inceput de undeva dar eu cred ca au inceput intai sa studieze problema teoretic si abia apoi sa aplica practica. Noi romanii suntem altfel, intai practicam si apoi, daca mai ramane chef, invatam si ceva teorie.
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi,
S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu
Problema cu cadranele sta cam in felul urmator....si am mai spus asta...
Sunt 3 variante:
1-cadranul ramane asa cum este
2-se achizitioneaza un cadran nou original
3-se rescrie cadranul
Fiecare din aceste variante are plusurile si minusurile ei.Dar alta cale nu este.
Varianta cu "putin curatat" "putin refacut" sau...sau....nu tine.Din pacate....
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Claudiu scrie:Problema cu cadranele sta cam in felul urmator....si am mai spus asta...
Sunt 3 variante:
1-cadranul ramane asa cum este
2-se achizitioneaza un cadran nou original
3-se rescrie cadranul
Fiecare din aceste variante are plusurile si minusurile ei.Dar alta cale nu este.
Varianta cu "putin curatat" "putin refacut" sau...sau....nu tine.Din pacate....
din cele spuse de tine cred ca prima varianta e cea mai buna la noi ,rescrierea era o varianta destul de scumpa, unul nou costa mai mult ca ceasul , pentru un ceas frumos si bun merita investitia dar la acesta care incerc eu sa`l aduc la viata nu prea
adichis scrie:am atasat cateva poze cu munca mea de azi , as vrea ceva pareri de apreciere sau critica
Nu se poate aprecia simpla "cojire" a unui cadran.
Cu un aerograf si o mana sigura se putea vopsi destul de frumos, binenteles ca se vor pierde markerii secundelor si alte alea, inscriptionate pe cadran. Ceasul asa cum este el acum nu este frumos.