Oscilatie minora a secundarului G.10 quart
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Oscilatie minora a secundarului G.10 quart
Imi cer scuze daca s-a mai pus intrebarea respectiva.Am achizitionat de curand un Certina DS Rookie,cronograph quart cu calibrul G10.Dupa o zi am observat ca secundarul cronografului are ca sa ma exprim asa,o bataie,un ,,joc,,stanga dreapta la miscarea ceasului.Am fost cu el la un ceasornicar si mi-a spus ca este din rotitele din interior acel joc insesizabil,si ca cu cat este secundarul mai lung cu atat este mai ,,vizibil,, acel joc.Este adevarat?Multumesc anticipat!
Re: Oscilatie minora a secundarului G.10 quart
Ce interes avea sa te minta? este evident ca are un joc daca nu este iluzie optica. 
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
Nu este iluzie,pentru ca si el a observat lucrul asta.Si mi-a spus ca acel ,,joc,,nu avanseaza sau nu deterioreaza in timp mersul ceasului.Si ca toate G10 au aceste mici ,,jocuri,, la nu stiu ce rotite.Vroiam sa isi mai spuna o parere si domnul Claudiu.
Vibratia secundarului central poate fi prezenta la G10,asa ca nu te ingrijora! 

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Fie ea si vizibila domnul Claudiu?O explicatie tehnica imi pueti da?Ce se intampla mai exact acolo de ajunge sa aibe acel joc secundarul?Afecteaza sau va afecta mersul ceasului?In sensul sa se slabeasca si mai mult acel joc?Va multumesc f mult ptr raspuns.
Da,si vizibila.Acum ,bineinteles.depinde si cat de accentuata este acea vibratie.
Explicatii sunt doua.Secundarul central nu este perfect echilibrat ar fi o explicatie.A doua este jocul in danturile rotilor care transmit miscarea de la rotor pana la secundar.In mod normal,daca jocul este in limite normale,nu va avea efect asupra mecanismului.
Mersul corect al ceasului nici atat nu va fi afectat deoarece partea de "ceas" este pe alt tren de roti si alt motor.
Explicatii sunt doua.Secundarul central nu este perfect echilibrat ar fi o explicatie.A doua este jocul in danturile rotilor care transmit miscarea de la rotor pana la secundar.In mod normal,daca jocul este in limite normale,nu va avea efect asupra mecanismului.
Mersul corect al ceasului nici atat nu va fi afectat deoarece partea de "ceas" este pe alt tren de roti si alt motor.

Ceasornicar,FBHI
Va multumesc f mult ptr raspuns si interes domnul Claudiu!
Am si eu aceiasi "problema" dar nu cu secundarul ci cu minutarul. Este vorba despre un Seiko Premier Kinetic (quartz evident) la care minutarul are o vibratie vizibila in momentul in care secundarul avanseaza. Aceasta vibratie nu apare tot timpul ci doar in anumite pozitii ale ceasului coroborata cu o anumita pozitie a minutarului si din cate am observat nu afecteaza precizia sau functionalitatea ceasului.
Intrebarea mea pentru domnul Claudiu este daca aceasta miscare a minutarului este normala si daca in timp poate sa dauneze intr-un fel ceasului.
Pe mine nu ma deranjeaza dar am crezut ca este interesant de stiut.
Intrebarea mea pentru domnul Claudiu este daca aceasta miscare a minutarului este normala si daca in timp poate sa dauneze intr-un fel ceasului.
Pe mine nu ma deranjeaza dar am crezut ca este interesant de stiut.
Nu este daunatoare ceasului.Este o problema de fabricatie,trenul de roti din plastic nu permite montarea unor "frane" asa ca toate jocurile din danturi la un moment dat se pot regasi in jocuri ale aratatoarelor.

Ceasornicar,FBHI
Da,m-am linistit din punct de vedere fizic al ceasului.Este totusi un pik enervant pentru un ceas ca Certina sa ,,faca ,, asa ceva.Iti da senzatia ciudata ca acel indicator,o sa sara sau o sa cada de acolo....