Diverse intrebari cu si despre ceasuri

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
Claudiu
Forum Owner

Re: Diverse intrebari cu si despre ceasuri

Mesaj de Claudiu »

sorin cristian scrie:Buna ziua,va deranjez cu o intrebare,doresc să achizitionez o pendula de podea,am gasit două la un pret convenabil,una cu trei greutăți și una cu două. Intrebarea mea este care ar fi diferenta dintre cele două pendule,va mulțumesc!
Cea cu 2 greutati bate jumate si fix,cea cu 3 bate sferturile si ora fixa,probabil si cu melodie.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
sorin cristian

Mesaj de sorin cristian »

Va multumesc!
sorin cristian

Buna seara...revin cu o rugăminte,am achizitionat pendula...functioneaza foarte bine,insa locuind la bloc as dori sa anulez sunetul gongului,cum as putea face aceasta operațiune?Citisem undeva despre indepartarea greutatii de gong...care este aceea?Mentionez ca pendula are doua greutăți!Multumesc anticipat pt raspunsurile dvs.!
catalin.v

Mesaj de catalin.v »

E simplu sa vedeti care greutate, tineti in mana una din greutati astfel incat sa nu mai atarne si veti vedea ca la una din cele doua, ceasul (limba) nu mai ''balangane''. Aia e pentru ora, cealalta va fi pentru gong. Aveti de ales, ori nu-i mai puneti acea greutate, ori nu-l mai armati pe partea ''vocala''.
Eu asa am procedat la o pendula cu cuc, ca batea cucul la hadarag in miezul noptii...
" Pai nu ti-am spus ca n-am? Ce sa-ti fac eu daca n-am? De unde sa dau? N-am!"
sorin cristian

Mulțumesc frumos!Prefer sa o dau jos....acum e armat la maxim....deci se da jos si atât?
catalin.v

Mesaj de catalin.v »

Si atat. Doar ca eu as da-o jos dupa ce se relaxeaza arcul, mai concret lasati-o sa dondane pana nu mai poate si apoi nu-i mai puneti greutatea respectiva. Sau nu-l mai armati pe partea gongului. Sau mai bine si una si alta :wink: .
" Pai nu ti-am spus ca n-am? Ce sa-ti fac eu daca n-am? De unde sa dau? N-am!"
flexibil29

Mesaj de flexibil29 »

Slabiti surubul care tine arcul pe care bate ciocanul pentru gong , miscati pozitia arcului astfel incat ciocanul sa nu mai ajunga la arc. In felul acesta atunci cand ceasul va bate gong-ul se va auzi doar un sunet sec insesizabil , asta pana cand arcul gongului va dezarma complet si nu va mai bate :wink: Succes !
sorin cristian

Multumesc frumos pt raspunsul dvs.dar din pacate fiind novice in cele ale orologiei prefer sa nu umblu eu la mecanism....
Paul_Fly

Mesaj de Paul_Fly »

Buna ziua,
pot sa dau pe mecanismul de la ceas, pentru conservare, cu spray WD-40 ?
Multumesc !
https://ibb.co/fE31uQ
TVlad

Mesaj de TVlad »

Bun gasit tuturor!

Va cer ajutorul in legatura cu acest ceas de perete:

Imagine

Nu e scrisa nicaieri in clar vreo denumire a fabricantului, singurul indiciu fiind aceasta emblema din imagine. Ati mai vazut-o cumva pe undeva, stiti cine ar putea sa il fi fabricat?
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Nimic mai simplu. Cautati aici:

http://www.mikrolisk.de/
mihaieros

Mesaj de mihaieros »

Japy Freres
Ceasoholic
TVlad

Mesaj de TVlad »

Foarte bun situl nemtesc, a fost o munca titanica sa adune atita informatie, tot respectul meu. Din pacate nu am reusit sa gasesc acolo sigla, in ciuda faptului ca am cautat la toate literele cu foarte aproximativa asemanare.

Se pare ca intr-adevar este Japy Freres. Sigla lor de pe mikrolisk.de nu seamana (e posibil sa fie o varianta din alta perioada) insa iata ca pe acest site am gasit-o:

http://www.horlogerie49.fr/marques.html

Imagine

Pe ceasul meu poansonul nu a marcat cum trebuie "C"-ul central, dar in rest e clar.

Va multumesc pentru raspunsurile prompte. Sper sa resuscit ceasul, a avut de-a lungul timpului mai multe cazaturi la activ, soldate cu ruperea pendulului.
AdrianC

Mesaj de AdrianC »

Imagine

Bună seara,

La piesa din poză de mai sus s-a uzat pintenul de la acea piedica care nu ii da voie axului de întoarcere să scape.
Oare se poate schimba doar acel pinten sau trebuie sa caut piesa cu totul?
Este de la o pendula fabricata la Arad.

Adrian
Egalitate nu există decât în matematică!
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Se poate schimba,dar nu siu daca-l gasesti separat ca piesa de schimb.El este nituit pe roata,deci trebuie sa faci si alt nit.In principiu ,ca piesa de schimb este dat tot subansamblul rotii.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Scrie răspuns