Reparatii (ceasuri venite la atelier)
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Re: Distractie de Sambata!
Axul original a aratat crunt,a mai fost schimbat la un moment dat probabil.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Strunjirea - din doua fixari?
Da,este prea mic ca sa-l fac dintr-o singura fixare!Waisler scrie:Strunjirea - din doua fixari?

Ceasornicar,FBHI
Inside view C01.211
Dupa cum se stie ETA a produs in mod special pentru brandul Tissot un mecanism care are la baza celebrul Lemania 5100.
Iata acest mecanism desfacut....

De aici incepe montarea:

Nu mai continui caci nu cred ca mai este interesanta montarea mecanismului....
Iata acest mecanism desfacut....

De aici incepe montarea:

Nu mai continui caci nu cred ca mai este interesanta montarea mecanismului....

Ceasornicar,FBHI
Re: Inside view C01.211
am un swatch cu mecanism asemanator ,si chiar vroiam sa il vad cum arata pe dinauntru.la cat timp se face service-ul si ce parere ai despre mecanism?mersi
-
Alexvintage
Re: Inside view C01.211
Lemania 5100 e renumit ptr. robustete si faptul ca tolera intervale mai mari de servisare.
Mecanismul de fata fiind inspirat de 5100 ar trebui sa pastreze ceva din calitatile acestuia.
Mecanismul de fata fiind inspirat de 5100 ar trebui sa pastreze ceva din calitatile acestuia.
Slefuire bratara
Dupa ce cererea de polishare a bratarilor a crescut,iar pretentiile au crescut f.mult in aceasta directie,am achizitionat cateva scule si unelte pentru a putea slefui atat carcasele cat si bratarile cat mai bine.
Cel mai dificil de slefuit sunt bratarile si carcasele care au combinatie de luciu cu satin,si mai mult cu intervale intre aceste doua texturi.
Dar acum cred ca rezultatul merita investitia....

Cel mai dificil de slefuit sunt bratarile si carcasele care au combinatie de luciu cu satin,si mai mult cu intervale intre aceste doua texturi.
Dar acum cred ca rezultatul merita investitia....

Ceasornicar,FBHI
Re: Slefuire bratara
Tehnic, care este ordinea operatiilor: intai zonele lustruite apoi cele satinate, sau invers?
Partea lucioasa prima, apoi satinul.

Ceasornicar,FBHI
Cu ce delimitati diferitele zone? Am vazut ca unii folosesc banda izolatoare iar altii desfac toate segmentele.Claudiu scrie:Partea lucioasa prima, apoi satinul.
La unele modele se pot desface zalele,dar la majoritatea nu.
Eu folosesc o banda siliconica anume creeata pentru acest lucru.
Eu folosesc o banda siliconica anume creeata pentru acest lucru.

Ceasornicar,FBHI
Revue Thommen
Va prezint un ceas Revue Thommen,echipat cu mecanismul GT54.
Mecanismul,ca si constructie,este destul de bine gandit,are cateva compromisuri in partea de transmitere a miscarii de la trenul de roti la mecanismul de sub cadran,este destul de subtire pentru un automatic,dar una peste alta nu are nimic deosebit,dar nici nu este unul comun.
Dar am avut o mare dezamagire privind acest mecanism....pe cuvant ca arata la finisari de parca este facut Made in China.
Banuiesc ca mecanismul este nichelat,nu rodiat,acoperirea este f.subtire,aproape ca vezi materialul de baza,luciul este ciudat,exact ca pe un mecanism china,impresia generala este de mecanism ieftin.Spun asta cu parere de rau,caci mecanismul in sine nu este rau.

Mecanismul,ca si constructie,este destul de bine gandit,are cateva compromisuri in partea de transmitere a miscarii de la trenul de roti la mecanismul de sub cadran,este destul de subtire pentru un automatic,dar una peste alta nu are nimic deosebit,dar nici nu este unul comun.
Dar am avut o mare dezamagire privind acest mecanism....pe cuvant ca arata la finisari de parca este facut Made in China.
Banuiesc ca mecanismul este nichelat,nu rodiat,acoperirea este f.subtire,aproape ca vezi materialul de baza,luciul este ciudat,exact ca pe un mecanism china,impresia generala este de mecanism ieftin.Spun asta cu parere de rau,caci mecanismul in sine nu este rau.

Ceasornicar,FBHI
Re: Revue Thommen
Se spune ca banul este ochiul draculi.
Profitul maxim implica si compromisuri.
Profitul maxim implica si compromisuri.
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
Excelent Claudiu, mulțumesc mult! De ceva vreme mă tot întrebam cum sunt calitativ calibrele GT de la Revue Thommen, dat fiind că sunt cam singurele in-house elvețiene care se pot găsi noi pe la 1500 de euro. O vreme chiar am cochetat cu ideea unui astfel de ceas... după ce am citit asta mă bucur că am renunțat la gândul cu pricina.
Oricum, din câte înțeleg calibrul este proiectat bine, destul de inteligent, dar calitatea materialelor, a pieselor, este cea care lasă de dorit. E interesant dacă RT a produs și calibre mai de calitate, dacă finisarea se făcea acum vreo 10 ani să spunem fără rabat de la calitate.
Oricum, din câte înțeleg calibrul este proiectat bine, destul de inteligent, dar calitatea materialelor, a pieselor, este cea care lasă de dorit. E interesant dacă RT a produs și calibre mai de calitate, dacă finisarea se făcea acum vreo 10 ani să spunem fără rabat de la calitate.
Da Razvee,asta era ideea .Un calibru destul de inteligent,materialele in schimb nu-mi inspira incredere,si nici finisajele.Ma asteptam la ceva mai multa atentie la detalii.Ar fi putut reprezenta un competitor veritabil pentru ETA.

Ceasornicar,FBHI