Achraf scrie: Producatorii si Ceasornicarii se uita la functionalitate.
Colectionarii se uita si la estetica.
Reparatii (ceasuri venite la atelier)
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Re: despre finisajele mecanismelor!

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Re: despre finisajele mecanismelor!
Achraf scrie: Producatorii si Ceasornicarii se uita la functionalitate.
Colectionarii se uita si la estetica.
Ce bine ai spus! :mrgreen:Eu ,in multe rinduri am vrut sa atrag atentia ca eu am o optica putin diferita fata de colectionari,si de multe ori raspunsurile mele reflecta subliminal acest lucru,dar nu am reusit niciodata sa sintetizez asa bine acest aspect!

Ceasornicar,FBHI
Omega...Aqua Terra
Un Omega cu un mecanism de baza Frederic Piguet,care se pare ca au avut probleme in timp.

Ceasornicar,FBHI
Re: Omega...Aqua Terra
Si un IWC....

Ceasornicar,FBHI
Co-axizl live
Un Omega Co-axial desfacut,in care se vede live esapamentul,sau piesele deosebite ale esapamentului atit de vestit!

Ceasornicar,FBHI
Re: Co-axizl live
am gasit pe net un articol despre esapamentul de la omega co-axialul si au fost ceva probleme cu el, care au fost remediate .
Nu cred ca ar fi posibil de vazut in poza dar presupun ca este seria C - cea mai raspandita dar si printre cele mai stabile ???
Asa este,este seria C.Seria A a fost cu probleme,au incercat sa le corecteze cu seria B si au reusit cu seria C!
Daca acesta ar fi fost o serie A,singura posibilitate de reparatie ar fi fosr schimbarea esapamentului!
Daca acesta ar fi fost o serie A,singura posibilitate de reparatie ar fi fosr schimbarea esapamentului!

Ceasornicar,FBHI
Revizie Arnold&Son
Un ceas frumusel,cu indicator de Power Reserve,cu rezerva 7 zile.

Aici se vede cum este realizat sistemul de indicare a rezervei de putere

De aici incepe montarea,pe care nu este cred cazul sa o mai postez.
Mai pun doar astea...

Reclamatia a fost ca ceasul se opreste pe mana,mai ales la miscari putin mai bruste.
Si asa a fost.Si asta pentru ca ceasul a fost achizitionat din strainatate,iar in vederea vanzarii s-a facut o operatiune superficiala si daunatoare,adica s-a aplicat ulei peste uleiul vechi,s-a scos furca si a fost lasat sa "fuga" ceasul,furca a fost bagata in benzina doar,pelicula de ulei intarit ramanand la locul ei,etc.Adica o treba de mantuiala.

Aici se vede cum este realizat sistemul de indicare a rezervei de putere

De aici incepe montarea,pe care nu este cred cazul sa o mai postez.
Mai pun doar astea...

Reclamatia a fost ca ceasul se opreste pe mana,mai ales la miscari putin mai bruste.
Si asa a fost.Si asta pentru ca ceasul a fost achizitionat din strainatate,iar in vederea vanzarii s-a facut o operatiune superficiala si daunatoare,adica s-a aplicat ulei peste uleiul vechi,s-a scos furca si a fost lasat sa "fuga" ceasul,furca a fost bagata in benzina doar,pelicula de ulei intarit ramanand la locul ei,etc.Adica o treba de mantuiala.

Ceasornicar,FBHI
- calin gabi
Re: Revizie Arnold&Son
Lucrare a la maestru Claudiu!Frumos ceasul,ne poti spune ce mecanism este cu asa rezerva de mers mare,este primul ceas de mana modern de acest gen pe care-l vad.Ma intereseaza genul sa-l intorci odata la 7 zile, daca pastreaza precizia in acest interval si cam cat se evalueaza unul?
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
- calin gabi
Este realist pretul de 7-10.000$?

Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
Mecanismul este oarecum inhouse. Este fabricat de La Joux Perret (Jaquet) care ii are printre actionari si pe detinatorii companiei British Masters care la randul ei detine brandurile Arnold&Son si Graham
Realist pretul? Nu stiu, dar avand in vedere ca se vand ceasuri gen Hublot cu ETA la preturi mult mai mari...
Realist pretul? Nu stiu, dar avand in vedere ca se vand ceasuri gen Hublot cu ETA la preturi mult mai mari...
Nu e.calin gabi scrie:Este realist pretul de 7-10.000$?![]()
![]()
![]()
Nici mecanismul nu mi se pare extrem de finisat ca sa ridice pretentii de "big league".
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi,
S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu

S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu