Diverse intrebari cu si despre ceasuri

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
velo

Re: Diverse intrebari cu si despre ceasuri

Mesaj de velo »

Buna ziua.
Spre rusinea mea desi citesc acest forum de aproape doi ani abia acum mi-am luat inima in dinti si mi-am facut un cont.
Detin un ceas Orex pe care l-am cumparat in anul 1988 (sau 89?). Culmea e ca nici nu am prea apucat sa-l port dar au fost altii care au facut-o si dupa cum veti vedea, au facut-o fara mila. Pe scurt, ceasul arata acum asa.
http://i1061.photobucket.com/albums/t47 ... /ceas4.jpg
http://i1061.photobucket.com/albums/t47 ... /ceas6.jpg
http://i1061.photobucket.com/albums/t47 ... /ceas5.jpg
http://i1061.photobucket.com/albums/t47 ... /ceas7.jpg
http://i1061.photobucket.com/albums/t47 ... /ceas8.jpg
http://i1061.photobucket.com/albums/t47 ... /ceas9.jpg
http://i1061.photobucket.com/albums/t47 ... ceas10.jpg
Doresc, in masura in care operatiunea este fezabila si mi-o pot permite sa incerc sa-l dau la cineva care se pricepe ca sa-i restaureze macar cadranul.
Ceasul nu a vazut ceasornicar decat atunci cand cineva a dorit sa-i schimbe bratara cu care a fost cumparat cu acea curea de musama pe care o puteti vedea in poze. Din ce am fazut pe internet mecanisme s-ar mai gasi, asta in cazul in care al lui nu mai poate fi utilizat. Presupun ca mecanismul arata ceva in genul acesta.
http://i1061.photobucket.com/albums/t47 ... /ceas3.jpg
http://i1061.photobucket.com/albums/t47 ... /ceas1.jpg
Neavand cheie adecvata nu am avut cum sa deschid capacul.
Intrebarea pe care mi-o pun eu acum nu este daca merita sa fie restaurat ci daca se mai poate face ceva n acest sens. In cel mai rau caz ii voi schima mecanismul si il voi pastra fara a-l mai purta.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Din cate am vazut din poze ori cheita este rupta ori piciorusele cadranului sunt rupte-de aceea sta stramb.Carcasa arata destul de rau,iar mecxanismul este intr-adevar cel postat in pozele ulterioare.

Sincer,cred ca achizitionarea unuia de pe net in stare mult mai buna iar apoi combinarea celor doua pentru a obtine unul frumos este mai viabila decat incercarea de reconditionare,cel putin carcasa necesita recromare,iar despre cadran nu pot sa spun decat ca ori ramane asa ori dac doresti neaparat pe acesta resrierea lui ar depasi cu muuuuuult valoarea ceasului.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
velo

Mesaj de velo »

Va multumesc pentru raspuns.

Trebuie sa recunosc faptul ca la asa un ceas refacerea cadranului ar fi un moft, mai ales ca in afara punctului de sub inscritia 17 rubis nu ar mai fi extrem de multe defecte sesizabile cu ochiul liber. Raman in picioare schimbarea geamului, eventual cromarea carcasei si evident curatarea, ungerea si reglarea mecanismului.
Cheita nu este rupta ceasul putand fi intors iar ora reglata.
ClaudiuS39

Mesaj de ClaudiuS39 »

Buna ziua. Sunt nou pe acest forum (am descoperit forumul acum 2 ore) si incerc sa aflu cateva informatii. Imi cer scuze ca nu am apucat sa trec in revista toate topicurile. Am un ORIENT Automatic Multi-Year Calendar 46D001 cumparat in vara lui 2006, identic cu cel din poza pe care o atasez. Recunosc ca nu stiu daca este o replica (sunt tentat sa cred ca cel mai probabil e o replica), si de vreo jumatate de an s-a blocat calendarul. Ma intereseaza unde as putea rezolva problema, eventual la ce preturi aproximative si daca se merita. La momentul achizitiei a costat 200 de ron si de atunci .. nu l-am mai dat jos de la mana. Adica functioneaza si in prezent, cu diferente de vreo 4 minute la 25 de zile. As mai dori sa aflu daca este indicat sa fie desfacut (am citit pe acest forum ceva legat de garnitura capacului, de presiunea interioara), altfel il las asa, desi am nevoie de calendar. Multumesc anticipat si daca s-a mai discutat despre aceste probleme la acest model, imi cer scuze si rog un link.

Imagine
Zar

Mesaj de Zar »

1. Pune poze reale cu ceasul tau, doar asa putem da un verdict (fals/autentic).
2. Blocarea calendarului poate avea motive multiple : mizerie acumulata, parghie sarita, dinti rupti etc.
3. Ce te face sa crezi ca e replica :?:
AR1070-56E
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

velo scrie:Va multumesc pentru raspuns.

Trebuie sa recunosc faptul ca la asa un ceas refacerea cadranului ar fi un moft, mai ales ca in afara punctului de sub inscritia 17 rubis nu ar mai fi extrem de multe defecte sesizabile cu ochiul liber. Raman in picioare schimbarea geamului, eventual cromarea carcasei si evident curatarea, ungerea si reglarea mecanismului.
Cheita nu este rupta ceasul putand fi intors iar ora reglata.
Daca cheita nu este rupta atunci piciorusele cadranului sunt rupte.Nu sta pe fix cadranul.
Celelalte lucrari sunt executabile cu siguranta.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

ClaudiuS39 scrie:Buna ziua. Sunt nou pe acest forum (am descoperit forumul acum 2 ore) si incerc sa aflu cateva informatii. Imi cer scuze ca nu am apucat sa trec in revista toate topicurile. Am un ORIENT Automatic Multi-Year Calendar 46D001 cumparat in vara lui 2006, identic cu cel din poza pe care o atasez. Recunosc ca nu stiu daca este o replica (sunt tentat sa cred ca cel mai probabil e o replica), si de vreo jumatate de an s-a blocat calendarul. Ma intereseaza unde as putea rezolva problema, eventual la ce preturi aproximative si daca se merita. La momentul achizitiei a costat 200 de ron si de atunci .. nu l-am mai dat jos de la mana. Adica functioneaza si in prezent, cu diferente de vreo 4 minute la 25 de zile. As mai dori sa aflu daca este indicat sa fie desfacut (am citit pe acest forum ceva legat de garnitura capacului, de presiunea interioara), altfel il las asa, desi am nevoie de calendar. Multumesc anticipat si daca s-a mai discutat despre aceste probleme la acest model, imi cer scuze si rog un link.
Asa cum a spus Zar,pune poze reale ale ceasului pentru a sti daca este original sau nu.Te rog deasemenea sa le dimensionezi pentru a intra corect pe pagina.
Intrebarea acum.....calendar..te referi la data ca nu functioneaza-caz in care cel mai probabil roata calendar are dinti rupti-sau te referi la butonul din lateral cel pentru multiyear xcare nu functioneaza-caz in care ori parghia schimbatoare este rupta sau sarita din pozitie,sau butonul este murdar si nu mai face cursa suficienta pentru a actiona parghia de schimbare.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
ClaudiuS39

Mesaj de ClaudiuS39 »

Multumesc pentru raspunsuri, voi incerca sa redimensionez pozele, (sper sa si reusesc). Este vorba despre blocarea calendarului multianual si nu despre data. Sper ca se intelege din poze pozitia in care a ramas blocat cadranul caledarului multianual. Si intr-adevar, in momentul in care incerc sa actionez acel buton din care schimbam pozitia calendarului in functie de luna.. acum nu se mai intampla nimic... apas pe el si atat.
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

As mai dori o informatie legata de sigla aceea cu delfinul (apartine marcii orient?)
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Ceasul este Orient.Defectul este probabil cel descris de mine mai sus.
la o revizie a ceasului se repara si acel defect.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Bebe

Mesaj de Bebe »

ClaudiuS39 scrie:As mai dori o informatie legata de sigla aceea cu delfinul (apartine marcii orient?)
Pare un peste spada, probabil are legatura cu rezistenta la apa. Mai scrie si altceva pe capac?
ImagineImagine

Sigla Orient : leul din stânga logo-ului reprezinta compania Orient, iar leul din dreapta reprezinta partenerii companiei. Coroana din centru reprezinta clientul.
"Bieţii copii, ce să înveţe, bă, de la ăi mari?" - Marin Sorescu
ClaudiuS39

Mesaj de ClaudiuS39 »

In poza pe care am atasat-o in postul anterior, cu capacul ceasului (pe care din pacate nu am reusit sa o fac prea bine din cauza bratarii) se afla urmatoarele inscriptionari:
QKCDQB - pe partea de bratara care acopera telescopul (pe ambele telescoape);
500333 - pe capac undeva spre partea superioara;
sigla cu pestele spada intr-un cerc - chiar in centrul capacului;
stainless steel - deasupra acestui cerc;
water 5 BAR resist - sub acest cerc;
CN intr-un dreptunghi urmat apoi de: 46D001-92 CA base metal bezel si litera N in alt dreptunghi - in partea inferioara a capacului;
si tot in partea inferioara a capacului: orient watch co. ltd.

Am pus acea intrebare referitoare la sigla cu pestele spada pentru ca din ceea ce am reusit sa vad la alte ceasuri Orient, aveau inclusiv pe capac aceeasi sigla cu cei doi lei... si pentru ca nu ma pricep prea mult nu stiu ce sa cred despre acea sigla cu pestele... in fine..
Mai important decat partea cu sigla ramane aspectul legat de reparatia calendarului. Sunt interesat unde as putea sa ma adresez: un nume de firma, telefon, site prin care sa pot lua legatura. Apoi ma intereseaza daca in urma unei astfel de interventii trebuie facuta o curatare generala, se schimba garnitura, exista vreo presiune interioara si nu in ultimul rand un pret aproximativ pentru o astfel de reparatie la calendar. Va mutumesc.
Goldman

Mesaj de Goldman »

Salut,

Cum nu mai aveti garantie,puteti sa mergeti la cel mai apropiat ceasornicar(bun),sau trimiteti la domnul Claudiu :wink:
Iar garniturile chiar trebuiesc schimbate daca ceasul e din 2006,la fel,e timpul si de o curatare/ungere a mecanismului.Repararea(schimbarea)datei nu e scumpa.Preturi sa va spuna altii :)
Dealer:Appella,Tissot,Orient,Casio(Baraka,Furrer Jacot,Breguet,Breitling,Bulova,Corum,Hublot,Longines,Omega)
Workman

Mesaj de Workman »

Salutare,

Mi-am luat azi acest model de Hamilton de la un magazin Khulto:
http://www.hamiltonwatch.com/en/gents/a ... /H32656725

Cand am ajuns acasa am vazut ca rotorul nu face o rotatie completa, ci undeva atinge (cred) geamul pe dinauntru si se opreste acolo, nu continua miscarea, chiar daca rotesc si/sau invart ceasul.

L-am incarcat de la cheita...a mers vreo 30 de minute si apoi s-a oprit... :x :evil:
Normal ca maine la prima ora sunt la service-ul din magzinul Unirea - dar pana atunci...o parere...un sfat?

Merci.
"Timpul este intervalul dintre chemarea lui Dumnezeu si raspunsul nostru" (pr. Dumitru Staniloaie)
"Nu te teme de ziua de mâine, Dumnezeu este deja acolo" (Sf. Nectarie de Eghina)
Zar

Mesaj de Zar »

Nu te duce direct la service, mergi mai intai la raionul de unde l-ai luat sa ti-l schimbe cu altul identic sau banii inapoi - ai aceste drepturi. :wink:
AR1070-56E
Goldman

Mesaj de Goldman »

Foarte bine zice colegul,la magazinul de unde l-ati luat trebuie sa mergeți,sa-l schimbi nu cred ca merge(pe loc)fiindca nu prea cred sa aiba inca un produs identic la un" mic" magazin(doar daca e si un fel de depozit).O sa va transfere un altul din alta locatie/magazin,personal (fara nici o rautate)dar as alege banii inapoi...E cumva cu reducere mare ceasul?Ca au mai luat câțiva useri Certina si altele la reducere si erau tot cu defectiuni(de fabrica),din câte s-au plâns aici.Bineinteles, nu va dezamagiti,eu recomand incontinuare cu caldura aceste oferte,doar sa fiti mult mai atenti cand alegeți ceasul,stati si-l analizati cu atentie cat mai mult timp. :wink:
Bafta si stima!
Dealer:Appella,Tissot,Orient,Casio(Baraka,Furrer Jacot,Breguet,Breitling,Bulova,Corum,Hublot,Longines,Omega)
Scrie răspuns