Reflexie internă

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
CiprianD

Reflexie internă

Mesaj de CiprianD »

Vă salut!
Problema de care mă lovesc: un ceas Festina Chronograph, achiziționat acum circa un an. De câteva luni, am observat (inițial în aer liber, în anumite unghiuri sub bătaia soarelui, acum și în casă, ori de cîte ori bate lumina într-un anumit unghi), că interiorul cesului (inserțiile orare, limbile) se reflectă într-un mod deranjant pe interiorul cadranului.

Acum, bănuiala mea este că e posibil ca, din cauza unei probleme a garniturilor, să fie umezeală. Ați mai pățit așa ceva? Iar dacă nu e vorba de umezeală, care ar fi soluțiile?

Vă mulțumesc.
Alexvintage

Re: Reflexie internă

Mesaj de Alexvintage »

Niste poze ar fi utile.
Inspiron

Mesaj de Inspiron »

Incearca sa privesti cadranul cu o lupa, te-ar ajuta mult sa vezi despre ce este vorba, umezeala, uzura, sau altceva.
CiprianD

Mesaj de CiprianD »

Poza e făcută în viteză, dar se observă reflexiile interne și pot spune că, de când le-am observat, s-au mai accentuat în timp. Nu-l mai purtasem de ceva vreme, iar acum mi-a sărit în ochi.

https://imgur.com/a/iCjhP
Inspiron

Mesaj de Inspiron »

Pare a fi un condens pe sticla.
CiprianD

Mesaj de CiprianD »

Și eu bănuiesc un condens. Mă gândesc că trebuie schimbate garniturile. Posibil să fi stat mai mult prin depozit. De obicei, îmi duc ceasurile o dată la 2 ani pentru înlocuire garnituri, șamd. Dar el avea doar un an.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

A intrat apa in ceas,si s-a depus o pelicula fina de condens uscat,astfel se reflecta indicii pe sticla.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
CiprianD

Mesaj de CiprianD »

Atunci la revizie cu el. Claudiu, câteva întrebări: de la garnituri poate fi problema? Sau poate și de la geam? Îi afectează grav durata de viață a mecanismului?

Mulțumesc!
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Cel mai adesea intra apa pe la remontoar/cheita.Asta in cazul in care nu a fost afectata garnitura de la capac cand s-a schimbat bateria(daca s-a schimbat).
In cazul in care de vina este garnitura de la cheita sau de la capac,se pot schimba.La cheita se poate schimba numai garnitura sau butonul complet.

Daca ai sesizat repede si ai deschis ceasul.sa iasa umezeala din el,poate scapa mecanismul nevatamat.
cand il vei duca la ceasornicar,va vedea exact cat de afectat sau nu este si mecanismul.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
CiprianD

Mesaj de CiprianD »

Mulțumesc pentru răspunsuri!
Scrie răspuns