Pendula..pendulica mica....ajutor!

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
valentin1234

Pendula..pendulica mica....ajutor!

Mesaj de valentin1234 »

Pendula nu-i a mea, e a unui prieten care nu-i in tara! Nici obiectul nu-i in tara...
Alte poze nu am, dar stiu sigur ca nu functioneaza. Intrebarile ar fi: e de calitate,
merita reparata....e rara...unica....de neinlocuit? Multumesc :)
Imagine
Imagine
Imagine
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
calin gabi

Re: Pendula..pendulica mica....ajutor!

Mesaj de calin gabi »

La cat e de obosita, iti trebuie rabdare si tutun sa o aduci la parametrii de functionare si design corespunzator.
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Nu este nici rara,nici nepretuita,dar este o pendula,care necesita mai multa atentie. :wink:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Multumesc!
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
abarth_mcm

Mesaj de abarth_mcm »

E foarte veche pendula !
Nu, nu e rara din nefericire
Cadran de hartie cerata probabil, dar nu in o stare prea grozava.
Carcasa OK, dar fara pretentii prea mari, nefiind ornamentata ! Oricum, cu siguranta si carcasa trebuie luata la mana.

Acuma care ar fi problemele:
-mecanismul are urme de rugina - acestea se pot indeparta, depinde insa daca rotile sunt afectate, etc. Teoretic se repara, practic mai pot exista cazuri cand nu se mai pot repara daca e prea rau mancat pe acolo..
-mecanismul este unul slabut, cu arcurile care nu sunt bagate in caseta.

Desigur, eu unul asa repara-o/as duce-o la reparat, dupa caz. Ce rost are sa tii in casa un ceas nefunctional?Ori il repari, ori il faci bucati de piese, ori il vinzi. Intreg asa in stare asta ocupa spatiul degeaba.
Per total, estimez ca reparatia o sa coste mai mult decat valoarea finala a pendulei restaurata. Dar daca are pendula e pacat sa anu o faca. Iar daca amicul face pendula pt el, sa o repare. Asa merita ! Daca daca vrea sa o vanda reparata/restaurata, mai bine nu !(pt ca iese pe minus clar)
Depinde ce vrea sa faca cu ea.
Scrie răspuns