Ceas Tissot - Original si Replica (Fake)

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
stefandinescu

Re: Ceas Tissot - Original si Replica (Fake)

Mesaj de stefandinescu »

mariovalens scrie: http://www.tissotwatchshop.com/Visodate ... -p-12.html
Stie cineva daca e ok site-ul acesta? A mai cumparat cineva de aici ? Mi se pare diferenta de pret prea mare totusi.
Va multumesc
Ca sa vezi: www.tissotwatchshop.com:
"The website previously published under this domain was operated by a seller of fake Tissot watches.

A binding panel decision according to ICANN's Uniform Domain Name Dispute Resolution Policy ruled that the domain owner was found to have no rights or legitimate interests in this domain and to be using the domain in bad faith.

Sale of counterfeited products is a crime. It is the policy of Tissot not to tolerate sales of counterfeited Tissot watches and to take legal action against all third parties involved in such activities or otherwise infringing Tissot's rights.

To learn about authentic Tissot products and where they can be purchased please visit the official Tissot website at www.tissot.ch. To know if a specific website selling Tissot watches is an online shop authorized by Tissot, please use the form shown at www.tissot.ch/?mod_stores/option_cs.

Authentic Tissot products can also be purchased at our official online store www.tissotshop.com (for US residents only).
Be aware that by purchasing fake Tissot products you are supporting criminal activities"
razvan_andrei82

Mesaj de razvan_andrei82 »

Buna seara! Vreau sa-mi achizitionez un ceas TISSOT PRC200 de pe http://ceasuribrand.ro/2-ceasuri-origin ... derway=asc.
Vroiam sa va cer o parere despre acest site. Este de incredere? A avut cineva de a face cu ei?
Va multumesc!
calin gabi

Mesaj de calin gabi »

Este la jumatate pretul fata de magazin,sunt sigur chinezesti.Nu te risca.
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
costin_barzon

Mesaj de costin_barzon »

Foarte interesanta toata aceasta discutie.
Sunt membru pe forum de ceva ani si am cateva posturi cu poze si comentarii. Sunt pasionat de ceasuri, dar ma inscriu la categoria amatori.
De ce mi-a atras subiectul atentia? Simplu .... De cateva zile am un nou coleg de munca, posesor al unui Tissot PR200 luat de pe okazii cu frumoasa suma de 649 RON de la un baiat de incredere care i-a spus ca accepta autentificare oriunde doreste.
Colegul are putine cunostinte despre ceasuri. Probabil la fel de multe ca oricare om. Propozitia "daca doriti, mergem si ii facem autentificare la o firma autorizata" i-a dat multa incredere. Presupun ca 95% dintre oameni nu au timpul necesar sau rabdarea sa afle ce firme sunt sau nu de incredere.
Dupa tot ce am citit aici ma gandesc ca oricum autentificarea la anumite firme poate fi "aranjata".
Sa revin la subiect. Am tinut acest ceas in mana inainte sa citesc toate comentariile de aici. Mentionez ca am cateva (15-20) ceasuri, toate originale (pentru breitling 3 luni am cautat informatii pe net despre original vs. fake). Pentru cei obisnuiti cu calitatea unui ceas facut de un brand recunoscut (omega, longines, breitling, victorinox, seiko, citizen) ajungi sa-ti formezi o scala a calitatii finisajelor. Aceasta scala este si in functie de pozitia ceasului in gama producatorului. Spre exemplu: am un omega 2221.80.00. cred ca este cel mai ieftin omega. Este un quartz. Cumparat de la Cellini de mine (pe vremea in care nu stiam despre ceasuri decat ca James Bond poarta Omega) cu toate actele si garantiile completate in regula. Deci original. Limba secundarului nu se aliniaza perfect cu indexii pe toata circumferinta ceasului. Probabil ca fiind cel mai ieftin .... se face controlul de calitate mai rapid. In schimb la Victorinox sau Tissot indiferent de mecanism secundarul este PERFECT aliniat cu semnele de pe cadran.
Am un Tissot V8 cumparat de la reprezentanta (nu de catre mine). Deci sunt sigur ca este original. Ambele ceasuri, si al meu si PR200 au acelasi mecanism: ETA G10.211. Deci le pot compara. Ce am observat:
- la ceasul meu toate indicatoarele pica exact pe marcaje. La cel de pe ocazii indicatoarele din subcadrane nu sunt perfect aliniate. Daca incerci procedura de resetare a lor (descrisa in manual), pozitia lor nu se va imbunatatii cu mult.
- ceasul de pe ocazii NU ARE CRISTAL SAFIR. Este prea simplu sa faci testul cu picatura de apa. Va recomand acest test. Stergeti geamul cu o carpa de bumbac sa nu prezinte urme evidente (mizerie, amprente, etc). Puneti o picatura de apa pe centrul geamului. Cam cat ramane pe deget dupa ce ati udat mana. La safir picatura va ramane in acel loc ca o mica placintica iar marginile vor face un unghi evident cu geamul. Daca mai puneti inca o picatura peste prima, tendinta este sa se inalte, nu sa se intinda. Bula de apa poate ajunge si la 2 mm inaltime.
Daca geamul nu este safir, picatura se intinde pe o suprafata mare, se duce usor catre bezelul ceasului. Mentionez ca picatura pe safir nu se deplaseaza nici daca acesta este usor bombat sau daca ceasul este miscat in mana.
Poate ca exista Tissot-uri fake si cu cristal safir .... dar nu cred ca la 645RON.
ACEST TEST IL POATE FACE ORICINE ... NU TREBUIE SA FII EXPERT PENTRU EL.
Imi plac ceasurile :D
calin gabi

Mesaj de calin gabi »

Replicile difera la detalii,la finisarile de la dial daca te uiti atent,la sticla nu folosesc saphir chiar daca scrie pe el,la felul cum sunt scrise marcajele.Mecanismul este acelasi,de aceea merg la sigur cu autentificarea.Meseriasul se uita la mecanism repede si spune ca este ce este,adica original.Plus ca pozele din anunturi sunt poze generice ale celui adevarat,nu ce au ei la vanzare.Cel mai bine vezi diferenta daca le ai pe ambele in mana sa faci o comparatie.Sau mai intai te duci frumos la magazin si studiezi modelul in amanunt,dupa care sa-ti faci o idee,cand primesti coletul te uiti si daca nu este la fel"retur"
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
Zar

Mesaj de Zar »

Foarte bine punctat de calin gabi. :wink:
AR1070-56E
razvan_andrei82

Caut sa cumpar un ceas Tissot PRC 200 Chronograph Quartz metal original, varianta pe negru, si nu se mai gaseste la un pret rezonabil (1.200-1.400 lei). Baietii de pe forum au zis ca nu il au in stoc cei de unde il importa, iar pe alte site-uri ori nu am incredere sau este prea scump. Pe www.ceasuri-pro.ro/ cer 1.300 lei fara factura, la care se adauga 24% daca vreau factura :?: Stiti pe cineva care il poate aduce sau alte site-uri de incredere? Va multumesc!
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

razvan_andrei82 scrie:Caut sa cumpar un ceas Tissot PRC 200 Chronograph Quartz metal original, varianta pe negru, si nu se mai gaseste la un pret rezonabil (1.200-1.400 lei). Baietii de pe forum au zis ca nu il au in stoc cei de unde il importa, iar pe alte site-uri ori nu am incredere sau este prea scump. Pe http://www.ceasuri-pro.ro/ cer 1.300 lei fara factura, la care se adauga 24% daca vreau factura :?: Stiti pe cineva care il poate aduce sau alte site-uri de incredere? Va multumesc!
Daca doresti cu factura si sa nu depaseasca 1300 lei nu cred sa gasesti. in USA costa 320$ plus taxele aferente care ajung la 35-40% din valoarea ceasului.
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
razvan_andrei82

Nu doresc neaparat factura, vreau doar sa fie original. Nu mi se pare normal ca daca cumperi de pe un site sa nu iti dea factura. Inteleg ca daca cumpar de la persoana fizica sa nu-mi dea factura, dar in rest... :roll:
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

SI popa si hot nu se poate, plateste1300 plus TVA si rezolvi cu factura. :wink:
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
Tissot swiss 01

Mesaj de Tissot swiss 01 »

razvan_andrei82 scrie:Nu doresc neaparat factura, vreau doar sa fie original. Nu mi se pare normal ca daca cumperi de pe un site sa nu iti dea factura. Inteleg ca daca cumpar de la persoana fizica sa nu-mi dea factura, dar in rest... :roll:
Asa ceva eu nu am mai auzit ....

Eu cred ca este vrajeala cu acei 24% in plus daca vrei factura, cred ca nu au cum elibera factura pentru ca sunt ori furaciuni , ori chinezarii.
Stiti prea bine ca sau descoperit magazine online care vindeau facaturi.
Orice magazin autorizat / serios va prezenta spre vanzare ceasul la pretul cu TVA inclus.
Orice magazin autorizat / serios elibera factura fiscala/ bon fiscal pe care va aparea pretul cu TVA inclus ( din care TVA reprezinta o anumita suma ).

Probabil ca te momesc cu pretul fara TVA (fara factura) dintr-un motiv simplu, dupa ce descoperi ca ai cumparat un fake nu mai ai cui sa te adresezi pentru garantie sau retur din moment ce nu ai factura de provenienta ...

Este doar parerea mea !!!
seba

Mesaj de seba »

am gasit acest anunt http://ceasuridemana.ro/vand-tissot-pr5 ... 33388.html
pret bun,vanzatorul afirma ca a cumparat ceasul de aici http:// http://www.orolus.com/ (site-ul este din Hong Kong....adica China)
1.preturile par ok pe acest site(in sensul ca nu sunt suspect de mici)
2.a cumparat cineva de pe acest site?
alexblajan

Mesaj de alexblajan »

Am gasit urmatorul ceas:
http://www.okazii.ro/ceasuri-barbatesti ... a121395714

In descriere si peste tot zice ca este original.

Ce sa cred, sa-l cumpar ?

La ce sa fiu atent, ce trebuie sa mi se dea..etc
Nu ma pricep 100% la ceasuri, insa nici nu vreau sa dau 11-1200lei pe o replica, cat de fidela o fi.
Merlin21

Mesaj de Merlin21 »

este replica.
vezi si preturile de la celelalte tissot-uri.
mihai_omega

Mesaj de mihai_omega »

Un Tissot T-Race original, nou, acelasi model, costa 750 USD. Adica 2450 lei.
Vanzatorul de pe okazii are 5 (cinci!) in stoc la jumatate de pret.
Scrie răspuns