Demontare capac carcasa pt schimbat bateria

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
mnm

Re: Demontare capac carcasa pt schimbat bateria

Mesaj de mnm »

maximus scrie:Mama lui de capac!
Nici o sansa sa-l deschid.
Asa ca merge inapoi la sertar, unde ii e locul - oricum nu sint fan quart :)

Ramin totusi cu marea curiozitate de a vedea cum naiba l-ar deschide Dl. Claudiu si cu ce instrument.
Ca eu eram aproape de a rupe surubelnitele si nici macar nu s-a clintit.

Numai bine
Marius
Dl. Marius...
Cu surubelnita... nu recomand nimanui sa deschida vre-un capac de ceas ca in cazul Rado al domniei voastre .
O data desfacut ceasul cu o custura (cutit, briceag sau etc) potrivita..., schimbati bateria si descoperiti ca nu se poate pune capacul la loc fara o presa.
Eu am patit-o cu un ceas Cacharel (quartz)... al sotiei..., iar inchiderea capacului (snap-on)... am reusit-o doar cu presa de sertizat cartuse sovietica- nu sunt ceasornicar, doar vanator amator!
Homo suus fortuna faber est.
nairam

Mesaj de nairam »

In aceasta seara am filmat operatiunea lui "claudiu" de a desface capacul.
In cel mai scurt timp, filmuletul va fi disponibil pe forum.
maximus

Mesaj de maximus »

Buna seara,.

V-as fi recunoscator, sincer sa fiu mor de curiozitate!

Numai bine,
Marius
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Imagine
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
maximus

Mesaj de maximus »

Va multumesc frumos Dl. Claudiu!

Ati fi putut si Dvs. sa va mosmonditi mai mult pina sa-l deschideti, ca sa nu ma simt asa penibil. Doar 20 de secunde v-a luat? :)
Sa stiti ca m-am uitat cu atentie la capac si nu am vazut nici o fanta.

Observ ca Dvs. ati introdus cutitul in partea opusa coronitei. Este aleatoare aceasta pozitie sau acolo exista o fanta care mie mi-a scapat din vedere?

Numai bine,
Marius
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

maximus scrie: Observ ca Dvs. ati introdus cutitul in partea opusa coronitei. Este aleatoare aceasta pozitie sau acolo exista o fanta care mie mi-a scapat din vedere?
Marius
Marius, pozitia aceea nu este aleatorie, in mod normal acolo trebuie sa fie o fanta la ceasurile cu capac prin presare. Daca te uiti atent cu lupa o vezi.
Dar mai este posibil ca anterior cineva sa fi desfacut capacul si sa nu-l fi presat in pozitia corecta (cu acea fanta asezata in partea opusa coronitei), dar daca te uti atent cu lupa de jur imprejur o sa o vezi.
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
Goldman

Mesaj de Goldman »

Da,da,scrisul,gravura,seria pe capac,trebuie sa fie tot in sus la fel ca si pe cadran,bineinteles daca este corect pus la loc capacul,practic uitandu te la scris poti afla daca capacul e pus in pozitia corecta cea de fabrica.
Dealer:Appella,Tissot,Orient,Casio(Baraka,Furrer Jacot,Breguet,Breitling,Bulova,Corum,Hublot,Longines,Omega)
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Modelele de Rado cu acest tip de capac-ca si multe altele cu garnitura rosie-nu au fanta de deschidere,dar au din fabricatie o distanta de 2-3 zecimi intre capac si carcasa,tocmai datorita tip[ului de garnitura folosit.
Pozitia opusa coroanei nu este aleatorie,ci este bine aleasa,in sensul ca daca incerci sa deschizi pe partea cu coroana ai sanse sa rupi remontoarul,iar in alte pozitii este destul de dificil sa tii ceasul si sa poti manevra si cutitasul in siguranta.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Scrie răspuns