Reparatii (ceasuri venite la atelier)
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Re: Revizie Arnold&Son
Pozele il nedreptatesc.Este f.frumos finisat.Iar pretul de pe E-bay este pentru SH.
In fine,nu asta este ideea.Este un ceas interesant,cu un mecanism interesant....
Are o precizie constanta pe toata durata rezervei,amplitudinea este deasemenea constanta.Are sistem de ambreiaj pentru a nu fi "over loaded" si pentru a pastra constanta mersului.
In fine,nu asta este ideea.Este un ceas interesant,cu un mecanism interesant....
Are o precizie constanta pe toata durata rezervei,amplitudinea este deasemenea constanta.Are sistem de ambreiaj pentru a nu fi "over loaded" si pentru a pastra constanta mersului.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Rolex GMT II
Urmatorul pe lista...sper sa nu va plictisesc...
Si aici un nene mester a dat cu stangu'n dreptu'....

Pe aici se vede ca s-au uns cu ulei din belsug exact zone care NU trebuiesc unse...
Si se mai vede acest lucru si in alte poze,dar nu am mai specificat.

Asta va suferi un polish asa cum trebuie...satin cu lucios..

Iar aici deja este montat,catre finis!

Si aici un nene mester a dat cu stangu'n dreptu'....

Pe aici se vede ca s-au uns cu ulei din belsug exact zone care NU trebuiesc unse...
Si se mai vede acest lucru si in alte poze,dar nu am mai specificat.

Asta va suferi un polish asa cum trebuie...satin cu lucios..

Iar aici deja este montat,catre finis!

Ceasornicar,FBHI
Re: Rolex GMT II
=Reconfortant de admirat un asemenea mecanism.
-Nenea care a "gresat"mecanismul cu siguranta este un tip gospodar care mizeaza pe principiul; Mai bine sa ramana decat sa nu ajunga !

-Nenea care a "gresat"mecanismul cu siguranta este un tip gospodar care mizeaza pe principiul; Mai bine sa ramana decat sa nu ajunga !
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
-
RudolfF
Foarte chinuit mecanismul
, si se vede acest lucru dupa capetele facute praf ale suruburilor, care presupun ca au fost desurubate cu vreo dalta sau briceag de catre... vreun injiner care l-a devalorizat considerabil
P.S.
Pe mine nu ma plictisesti
P.S.
Pe mine nu ma plictisesti
Nici vorba de plictiseala , la mai multe astfel de prezentari 
-
RudolfF
Analizand cu atentie angrenajul de roti de la automatic, (cele rosii), din poza postata de tine se vede ca ea "balteste" in ulei. Din cate stiu eu, acolo se pune o cantitate extrem de infima de ulei, doar pe un dinte sau 2 din interior, altfel contragreutatii ii va fi imposibila rotirea, dar si armarea manuala nu se mai poate efectua.
Asa ca stau si ma intreb: cum mai mergea Rolexul ?
Asa ca stau si ma intreb: cum mai mergea Rolexul ?
Asa este,acele roti trebuiesc tratate cu FixOdrop,iar uleiul se pune fffff.putin.
Functiona....aproximativ!
Functiona....aproximativ!

Ceasornicar,FBHI
Subscriu.zveros scrie:Nici vorba de plictiseala , la mai multe astfel de prezentari
AR1070-56E
Frumoasa lucrare!
Deci trebuia doar curatat complet si corect, cu ungerea necesara ...
Pentru asa rezerva de functionare, arcul cam ce dimensiuni are?
Unele piese ale remontoarului imi par cunoscute ... de la ETA?
Mai dorim postari ca asta!
Deci trebuia doar curatat complet si corect, cu ungerea necesara ...
Pentru asa rezerva de functionare, arcul cam ce dimensiuni are?
Unele piese ale remontoarului imi par cunoscute ... de la ETA?
Mai dorim postari ca asta!
-
RudolfF
Trenul de roti, pare a fi compus din 5 pinioane. Poate de acolo se multiplica miscarea din care rezulta o functionare pe o durata de timp mai lunga. (binenteles cu un arc mai gros si poate mai lung).
Am o strangere de inima la ce prezinta Claudiu. Bine ca au ajuns aceste ceasuri la un ceasornica adevarat dupa ce au scapat cu viata de la cate un macelar ce face pe chirurgul
. Cum scapam de felceri fratilor ? Chiar nu se poate face nimic ? Nu exista o asociatie ceva care sa imparta apele ?
clientul este cel care imparte apele. orice ceasornicar cu patalama la mana a invatat unde si cat ulei se pune. daca o face sau nu, este alta problema. daca desface ceasul cu dalta si ciocanul sau cu cheia potrivita, este din nou alta problema.
Cum sa nu, in prima instanta apelam la O.P.C si ulterior recurs extraordinar la Haga !!georgio scrie:Am o strangere de inima la ce prezinta Claudiu. Bine ca au ajuns aceste ceasuri la un ceasornica adevarat dupa ce au scapat cu viata de la cate un macelar ce face pe chirurgul. Cum scapam de felceri fratilor ? Chiar nu se poate face nimic ? Nu exista o asociatie ceva care sa imparta apele ?
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
Nu-i sigur ca a fost un ceasornicar,in cele mai multe cazuri asaceva fac si proprietarii(asta poate confirma si Dl. claudiu),s-apoi ajung cuminti la un ceasornicar.
ps. nu de alta dar asa fac uneori si eu
...cu diferenta ca totusi nu folosesc dalta si baros ci scule profi.
ps. nu de alta dar asa fac uneori si eu
Dealer:Appella,Tissot,Orient,Casio(Baraka,Furrer Jacot,Breguet,Breitling,Bulova,Corum,Hublot,Longines,Omega)
Rudolff,
Asa este,are o roata interactionara in plus cu un raport ciudat.
Arcul este destul de lung,dar aceasta rezerva este data in principiu de raportul trenului de roti,deasemenea de finisarile axelor si danturiloir-care ajuta la micsorarea frecarii substantial si bineinteles a balansului subdimensionat,toate acestea coroborate duc la un necesar de putere redusa din partea arcului.
Waisler,
Nu,nu a fost numai o problema de ungere,ci si o problema de luft lateral la furca.
Si,da,partea de data este luata de la 2892.
Asa este,are o roata interactionara in plus cu un raport ciudat.
Arcul este destul de lung,dar aceasta rezerva este data in principiu de raportul trenului de roti,deasemenea de finisarile axelor si danturiloir-care ajuta la micsorarea frecarii substantial si bineinteles a balansului subdimensionat,toate acestea coroborate duc la un necesar de putere redusa din partea arcului.
Waisler,
Nu,nu a fost numai o problema de ungere,ci si o problema de luft lateral la furca.
Si,da,partea de data este luata de la 2892.

Ceasornicar,FBHI