Sfat pentru achizitionarea unui ceas!

Sfaturi, intrebari, cu privire la viitoarele achizitii orologere.
Scrie răspuns
Radu George

Sfat pentru achizitionarea unui ceas!

Mesaj de Radu George »

Ma numesc Radu George si in primul rand vreau sa spun ca imi pare bine sa intru in aceasta comunitate selecta! Cum spune si titlul doresc foarte mult sa imi achizitionez un ceas! Cercetand internetul am ajuns la aceste modele:

1)http://www.watchshop.com/mens-tissot-pr ... 17187.html

2)http://www.watchshop.com/mens-tissot-v8 ... 29830.html

3)http://www.watchshop.com/mens-tissot-v8 ... 31394.html

4)http://www.watchshop.com/mens-tissot-t- ... 30457.html#

Dintre acestea cel mai mult imi place Tissot PRC 200. Am ales aceste modele din considerente estetice si cel al banilor! Nu pot aprecia un ceas(din pacate) decat din punct de vedere estetic si atat! Ma intereseaza modelele care se potrivesc la mai multe activitati, clasice, dar cu o tenta sport, nu foarte incarcate! M-ar interesa sa imi spune-ti daca aceste ceasuri merita investitia si daca mai aveti cumva idei de alte modele!

Va multumesc!
mihaixp

Re: Sfat pentru achizitionarea unui ceas!

Mesaj de mihaixp »

Buna ziua,

In primul rand, bine ati venit pe forum. :D
Vreau sa va zic ca ceasurile pe care le-ati selectat d-voastra au un mecanism capsulat care odata ce are o problema nu mai poate fi reparat, avand nevoie de o inlocuire completa. :(
Pentru a nu avea surprize neplacute, ar trebui sa spuneti daca doriti si sa faceti baie cu ceasul sau/si scufundari. In acest caz eu zic ca ar trebui sa evitati aceste modele Tissot, intrucat am vazut ca sunt foarte mult care au ceva probleme cu etanseitatea.
Alte variante ar fi chiar japonezele (Orient, Seiko, Citizen, Casio). In cadrul acestor modele japoneze ati putea achizitiona chiar un ceas automatic.
Mai puteti cauta modele pe site-urile oficiale si pune intrebari in legatura cu ele tot aici.

Foarte important, cam in ce suma de bani ati dori sa va incadrati?

Spor la cautat. :wink:
Radu George

Mesaj de Radu George »

Salut!

Iti multumesc pentru raspunsul prompt! Nu doresc sa folosesc ceasul in actvitati ce privesc inotul sau apa in general! Limita de bani este de 1.500 RON! Care ar mai fi diferentele dintre un ceas pe baterie fata de unul automat; inafara de acest "mecanism capsulat"?
mihaixp

Mesaj de mihaixp »

Radu George scrie:Salut!

Iti multumesc pentru raspunsul prompt! Nu doresc sa folosesc ceasul in actvitati ce privesc inotul sau apa in general! Limita de bani este de 1.500 RON! Care ar mai fi diferentele dintre un ceas pe baterie fata de unul automat; inafara de acest "mecanism capsulat"?
Nu am vrut sa generalizez in primul topic. Acele ceasuri selectate de tine (cele 4 Tissot-uri) au acelasi mecanism - ETA G10 (care este singurul de aceasta natura).

Diferentele majore sunt urmatoarele:

In toate argumentele de mai jos, vorbesc de o medie fara a ma focaliza pe vreun model anume.

1. Un quartz are baterie (autonomie de aprox. 3 ani), poate sa nu fie purtat, el functioneaza in continuare. Un ceas mecanic (fie el cu armare manuala sau automatic) are o autonomie de aproximativ 40 de ore
2. Un quartz are o precizie de 10-20 secunde/luna, pe cand un mecanic are o precizie de 10-20 de secunde/24 ore.
3. Un mecanic nou are nevoie de revizii mai dese decat un quartz, care poate rezista zeci de ani fara o revizie.
(4. Un ceas mecanic e considerat de unii un ceas "cu suflet", daca-l pot numi asa. La 90% din ceasurile quartz secundarul se misca o data pe secunda, pe cand la un mecanic se misca de cel putin 5 ori pe secunda, dand impresia de continuitate).

Acestea sunt diferentele majore intre acestea.

Mihai
Radu George

Mesaj de Radu George »

Am citit mai multe legat de mecanismul Eta G10 si este adevarat ca te supui unui risc, dar daca nu esti fantezist si ai grija de ceas sanse mari sa nu ai nici o problema cu el! Trebuie sa mai cercetez si ceasuri automatice pana in 1.500 RON! Sper sa gasesc ceva ce sa imi placa, daca nu cred ca raman la Tissot PRC 200! Iti multumesc!
satiriadis

Mesaj de satiriadis »

Daca cumperi din magazin prc ul este ok (ma refer la magazine fizice, nu online).Ai grija ca la Tissot au aparut acum foarte multe replici.Sfatul meu, unde pui 1500 ron mai pui 300 si cu 1800 iti comanzi un seiko sumo nou care bate la fund aproape orice swiss made pana in 3000-4000 lei.Daca vrei detalii un mesaj privat :D
SBLA047
Radu George

Mesaj de Radu George »

satiriadis scrie:Daca cumperi din magazin prc ul este ok (ma refer la magazine fizice, nu online).Ai grija ca la Tissot au aparut acum foarte multe replici.Sfatul meu, unde pui 1500 ron mai pui 300 si cu 1800 iti comanzi un seiko sumo nou care bate la fund aproape orice swiss made pana in 3000-4000 lei.Daca vrei detalii un mesaj privat :D

Salut!

Trebuies sa recunosc ca astazi am invatat mai multe despre ceasuri decat in intreaga mea viata! Acum incep sa le apreciez adevarata valoare! Acestea fiind spuse sper sa nu dezamagesc pe nimeni, dar din cate am citit mi s-ar potrivi un ceas quartz! Eu vreau un ceas de zi cu zi, pentru alte ocazii merita sa ma inclin mai mult spre mecanic! Nu vreau inca sa fac comparatii nu am inca cunostintele necesare! Iti multumesc!
satiriadis

Mesaj de satiriadis »

La quartz iti recomand citizen sau quartz digital casio :D. De la citizen calibrul 2100 merita http://www.amazon.com/gp/search/ref=sr_ ... =379277011

Imagine
SBLA047
Scrie răspuns