Dacă ați avea 8-10k de euro...
Re: Dacă ați avea 8-10k de euro...
Mie-mi place mult cum arata pe alb,intr-adevar! Iese putin din tipar parca! 

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Se pare că a venit mai repede Crăciunul anul acesta... Până la urmă am făcut și acest pas.

Ca de obicei, experiența de la Chronlink a fost una desăvârșită, felicitări echipei de acolo pentru profesionalism și dedicare!
Voi reveni oricând cu drag la ei, mai ales că sunt în plan și alte achiziții.
PS: m-am încadrat în bugetul din subiect și de această dată
.

Ca de obicei, experiența de la Chronlink a fost una desăvârșită, felicitări echipei de acolo pentru profesionalism și dedicare!
Voi reveni oricând cu drag la ei, mai ales că sunt în plan și alte achiziții.
PS: m-am încadrat în bugetul din subiect și de această dată
Felicitari pentru ceas! 

Ceasornicar,FBHI
Mulțumesc frumos!
Se pare că am transformat acest topic într-un fel de jurnal personal, așa că o să mai adaug tot aici următorul duel. Îmi doresc un GMT, iar primele două opțiuni sunt Rolex GMT-Master II (Batgirl) sau Grand Seiko GMT Evolution 9 (mistflake - SBGE285), ambele noi, de la AD.
Prețul este mai mare la Rolex (11.000 eur), este mai degrabă un model comun, dar îți menține bine valoarea.
La GS, în schimb, prețul este mai mic (8000 eur), însă clar este un ceas pentru cunoscători, pe care nu-l vezi oriunde și deși poate părea absurd, cred că poate fi considerat mai exclusivist. Mecanismul este deosebit, precizia foarte bună - un aspect important pentru mine. Carcasă și brățară din Titaniu, însă brățara nu are microadjustment, acesta fiind cel mai mare dezavantaj d.p.m.d.v. Spring drive este revoluționar, iar măiestria japoneză se vede în orice detaliu (chiar și axul secundarului este acoperit cu un capac foarte estetic).
Probate ambele, se simt foarte bine pe mână, GS este mai ușor, ambele au 41 în diametru, ambele sunt cu dată și au funcția ”jumping hour”, la GS există safir și pe spate.
Mai urmează un Cartier Santos, un IWC pilot cronograf sau un Glashutte Original, pentru anul viitor.
Voi ce ați alege?
Prețul este mai mare la Rolex (11.000 eur), este mai degrabă un model comun, dar îți menține bine valoarea.
La GS, în schimb, prețul este mai mic (8000 eur), însă clar este un ceas pentru cunoscători, pe care nu-l vezi oriunde și deși poate părea absurd, cred că poate fi considerat mai exclusivist. Mecanismul este deosebit, precizia foarte bună - un aspect important pentru mine. Carcasă și brățară din Titaniu, însă brățara nu are microadjustment, acesta fiind cel mai mare dezavantaj d.p.m.d.v. Spring drive este revoluționar, iar măiestria japoneză se vede în orice detaliu (chiar și axul secundarului este acoperit cu un capac foarte estetic).
Probate ambele, se simt foarte bine pe mână, GS este mai ușor, ambele au 41 în diametru, ambele sunt cu dată și au funcția ”jumping hour”, la GS există safir și pe spate.
Mai urmează un Cartier Santos, un IWC pilot cronograf sau un Glashutte Original, pentru anul viitor.
Voi ce ați alege?
Nici GMT-ul nu are, are un fel de extensie ca de diver care nu se compara sub nicio forma cu variantele moderne "adevarate" de ajustare ad-hoc pe care ajungi sa le gasesti acum si la unele microbrands, ceea ce e intr-un fel destul de jignitor pentru un ceas de aceasta talie, pret cat si prin prisma faptului ca vine cu deployant sport pe ceas sport.
Pe de alta parte, bratarile de GS se simt mult mai prost ca cele de Rolex, in opiniea mea personala mai ales cele de la gama Evo, asa ca aici oricum ai privi lucrurile cred ca tot Rolex iese in fata.
Votul meu ar merge spre Rolex aici, personal imi place mai mult pe Oyster si asa am si ales, nu vad rostul de jubilee la un GMT Master.
Mulțumesc pentru răspuns, foarte bună observația, într-adevăr are doar sistemul Easy-link, nu are același sistem cu glide lock ca pe Submariner, dar pe de altă parte, acest clasp ”clasic” de la Rolex este mai scurt decât cel de pe Sub și-mi place mai mult, eu neavând nici încheietura foarte mare. Deoarece am oyster pe celelalte două, mă gândeam să mai variez tipul de brățară, chiar dacă jubilee este mai predispusă la ”întinderi” și la joc între zale în timp.
Pe de altă parte, cu cât citesc mai mult despre GS, cu atât găsesc mai fascinant acest brand.
Mai analizez, mai am timp de documentat.
Pe de altă parte, cu cât citesc mai mult despre GS, cu atât găsesc mai fascinant acest brand.
Mai analizez, mai am timp de documentat.
Personal,tot Rolex prefer.

Ceasornicar,FBHI
Dar de PanoReserve de la GO ce părere aveți?
https://www.glashuette-original.com/en/ ... -22-12-61/
Am probat și JLC Master Ultra thin Moon Phase, dar nu m-a impresionat cu nimic, iar în comparație cu nivelul de finisare de la GO, cu ”gold chatons”, dial-ul perfect finisat, lizibilitatea foarte bună, pare o treaptă mai jos, deși mulți apreciază JLC.
Am fost la AD GO, am probat și Panomatic lunar, dar este mai gros, complicația cu fazele lunii nu este atât de vizibilă și mi se pare mai util un power reserve, dar aștept, ca de obicei și părerea colegilor mai experimentați de pe forum. Înțeleg că producția de la GO este mult mai limitată ca număr de bucăți, este un brand mai de nișă, pentru cunoscători, cu nivel de finisare bun, în mare parte manufactură proprie.
https://www.glashuette-original.com/en/ ... -22-12-61/
Am probat și JLC Master Ultra thin Moon Phase, dar nu m-a impresionat cu nimic, iar în comparație cu nivelul de finisare de la GO, cu ”gold chatons”, dial-ul perfect finisat, lizibilitatea foarte bună, pare o treaptă mai jos, deși mulți apreciază JLC.
Am fost la AD GO, am probat și Panomatic lunar, dar este mai gros, complicația cu fazele lunii nu este atât de vizibilă și mi se pare mai util un power reserve, dar aștept, ca de obicei și părerea colegilor mai experimentați de pe forum. Înțeleg că producția de la GO este mult mai limitată ca număr de bucăți, este un brand mai de nișă, pentru cunoscători, cu nivel de finisare bun, în mare parte manufactură proprie.