Mido vs Atlantic

Sfaturi, intrebari, cu privire la viitoarele achizitii orologere.
Andrei_s

Mido vs Atlantic

Mesaj de Andrei_s »

Care din ceasurile de mai jos considerati ca este mai bun?
http://www.bbcollection.ro/Ceasuri-sear ... 389-1.html
sau
http://www.bbcollection.ro/Ceasuri_cole ... -16-1.html
Si de ce?
Eu am un gand dar nu spun :mrgreen: :D
Durata unui minut depinde de care parte a usii de la baie te afli!
controller

Re: Mido vs Atlantic

Mesaj de controller »

Mido, Mido, Mido...
de ce?....Atlanticofobie :twisted:
If time is money, I'll spend my money on time.
rubin

Mesaj de rubin »

de ce?....Atlanticofobie :twisted:
Pai cum sa reactionezi cand aceasta firma vinde la 1450 lei un mecanism Claro mai prost decat unele copii chinezesti de Seiko ???
Se fac de ras ! Traiesc inca de pe urma faptului ca in trecut au produs cu Unitas ! oamenii cumpara pentru ca cele vechi au fost singurele patrunse pe piata noastra in numar relativ mare si au avut un Unitas 6300, bun si cu sunet placut ! Sa nu uitam cine pune acum Unitas in carcase si cate mii de euro se cer pe aceste ceasuri.!!!
Atlantic pune Claro si este clar ca se indreapta spre faliment daca o tin tot asa !
Decat sa dai 1450 pe un atlantic cu Claro( la acelasi pret mai gasesti Mido Baroncelli - nu se vor compara la calitate in veci! ) mai bine te duci de 1 mai la mare !

eu zic :
Ambele sun frumoase, mai elegant Atlanticul !
Cadranul negru de la Atlantic este mai greu de citit in lumina slaba !
Mecanismul este acelasi dar CTC la Atlantic este vai de el in timp ce Mido este un ceas atent lucrat si verificat !
Eu inclin spre Mido ! Atlantic se face de rusine cu mecanismul Claro deci merge din rau in mai rau !
Sau bongiorno....
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

Aceasta lupta are iz de blat.
Nu poti compara Mido contemporan cu Atlantic contemporan.
Sunt din 2 sectoare diferite de pret si calitate.

Sunt curios daca cineva ar alege Atlantic, ce argumente ar avea si cum ar para loviturile care vor veni puhoi ? :twisted:
the path of the true warrior is peace

Status : every sound is magic ... just listen ...
helios_asd

Mesaj de helios_asd »

Sunt un amator in ceea ce priveste dragostea fata de orologerie asa ca vreau intelegere daca gresesc.. :)
Dar daca comparatia se rezuma strict la cele doua ceasuri de ce se aduce vorba despre alte mecanisme? Din cate observ cele doua modele prezentate mai sus folosesc acelasi mecanism automatic ETA ( 2671 ) .
Subiectivismul este normal in alegerea unui brand , cel putin in opinia mea si daca ar fi sa neglijam acest aspect nu cred ca putem gasi mari diferente intre cele doua ceasuri .
Daca gresesc va rog contraziceti-ma dar cu argumente ! Asa voi mai invata ceva ! :)
Mowgli

Mesaj de Mowgli »

Inca un + pentru Mido - cristal safir antireflex
Zar

Mesaj de Zar »

Atlantic imi place mai mult (kestie de gust). Mido are mai multe probleme la design : data prost pozitionata + nefinisata + prea mica si lipsa marcaje minute. Important este ce ii place damei respective. :wink:
Ultima oară modificat 24 Mar 2010, 14:40 de către Zar, modificat 1 dată în total.
AR1070-56E
Andrei_s

Mesaj de Andrei_s »

Interesanta opinia lui Helios_asd. Strict intre cele 2 ceasuri : acelasi mecanism, strat antireflex(+1 Mido).Altceva?
Mowgli

Mesaj de Mowgli »

Fa in felul urmator: da un search pe Google si vezi unde gasesti M7600.4.76.4 (Mido) respectiv 10741.41.61 (Atlantic).
Si daca nici asta nu te face sa iei o hotarare, sunt sigur ca Claudiu o sa te lamureasca daca o sa vada topicul ;)
Alfie

Mesaj de Alfie »

Zar scrie:Atlantic imi place mai mult (kestie de gust). Mido are mai multe probleme la design : data prost pozitionata + nefinisata + prea mica si lipsa marcaje minute. Important este ce ii place damei respective. :wink:
mda...Kestie de gust si necunoastere adaug eu...
Mido ...probleme la design
Trist foarte trist se spui.
Si da ,incep sa fiu deranjat de aberatiile si rautatile lansate de dvs.
Dama respectiva este probabil,sotia,sora ,iubita colegului si este o doamna nu o dama....
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Referindu-ma strict la cele 2 ceasuri:

Atlantic-ul este mai "practic"-lizibilitate mai buna,parca ceva mai mare in diametru-1 pct
Mido-nu este foarte usor de citit-cadran alb,aratatoare albe,data cam mica,0 pct

Atlantic-mecanism 2671-mecanism cumparat de la eta,finisare standard
Mido-mecanism 2671-apartinator eta,finisare mai buna-1 pct

Per ansamblu,Mido mi se pare mai elegant,dar Atlanticul este mai practic.

Deci.....este mai mult o problema de gust,lasind la o parte faptul ca Mido are safir,care este un plus dar nu f.mare.

Nu dati cu pietre! :lol:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Andrei_s

Mesaj de Andrei_s »

Claudiu scrie:Referindu-ma strict la cele 2 ceasuri:

Atlantic-ul este mai "practic"-lizibilitate mai buna,parca ceva mai mare in diametru-1 pct
Mido-nu este foarte usor de citit-cadran alb,aratatoare albe,data cam mica,0 pct

Atlantic-mecanism 2671-mecanism cumparat de la eta,finisare standard
Mido-mecanism 2671-apartinator eta,finisare mai buna-1 pct

Per ansamblu,Mido mi se pare mai elegant,dar Atlanticul este mai practic.

Deci.....este mai mult o problema de gust,lasind la o parte faptul ca Mido are safir,care este un plus dar nu f.mare.

Nu dati cu pietre! :lol:
Atlanticul nu are safir? Ei scriu ca are. Kill them :evil: :evil: Sau poate te-ai referit la stratul antireflex?
Alfie

Mesaj de Alfie »

Mido este in alta clasa.
Finisari,prestigiu,apartenenta.
Atlantic este oribil,priviti compasul de la 12 ,nici macar nu au produs unul mai mic adaptat ceasurilor pentru doamne au luat compasul de la cadranele barbatesti si l-au trantit acolo unde este supra dimensionat.
Oribila proportie,este un ceas manelistic care copiaza Portofino de la IWC .
Atlantic nu a spus mare lucru nici in trecut(decat pentru tarile esteuropene :evil: ) si cu siguranta nu spune nimic acum.
helios_asd

Mesaj de helios_asd »

Lucian Marcu scrie:Mido este in alta clasa.
Finisari,prestigiu,apartenenta.
Atlantic este oribil,priviti compasul de la 12 ,nici macar nu au produs unul mai mic adaptat ceasurilor pentru doamne au luat compasul de la cadranele barbatesti si l-au trantit acolo unde este supra dimensionat.
Oribila proportie,este un ceas manelistic care copiaza Portofino de la IWC .
Atlantic nu a spus mare lucru nici in trecut(decat pentru tarile esteuropene :evil: ) si cu siguranta nu spune nimic acum.
Cand este vorba despre tehnica si istorie nu ma bag deoarece nu cunosc indeajuns dar o parere despre bun gust as putea sa o las...
Acel compas privit atent este direct proportional cu restul marcajelor , pastrand armonia cadranului ... Si este cam dur sa zici despre un Atlantic ca este "manelistic" :) ... Poate de un Versace , Dolce & Cabbana , Police , Fossil....
Parerea mea.. :)
Hayabusa

Mesaj de Hayabusa »

Eu sunt de acord cu Lucian ca acel compas de la Atlantic este prea mare, prea grosolan.
Scrie răspuns