Vostok de pe ora10.ro

Sfaturi, intrebari, cu privire la viitoarele achizitii orologere.
Shokola

Vostok de pe ora10.ro

Mesaj de Shokola »

Buna seara

Ce imi puteti spune despre ceasurile de aici :

https://www.ora10.ro/promotii/campanie/116/pagina2/
heimdalg

Re: Vostok de pe ora10.ro

Mesaj de heimdalg »

Sunt ceasuri Amfibia clasice.
Preturile mi se par cam maricele.
Daca doriti alte detalii intrebati ce anume va intereseaza si raspuns veti primi.
Oricum aceste ceasuri au fost destul discutate si bine prezentate de colegi aici pe forum.
Shokola

Mesaj de Shokola »

Cam care ar fi preturile normale pt aceste ceasuri ?
Mi ati putea recomanda un site ?
ate14

Mesaj de ate14 »

Sau il poti lua de la Am Watch, configurat asa cum vrei tu si cu un bezel care arata mult mai bine decat cel original.
https://am-watches.com/
Time is on my side!
Born an original, don`t die a copy!
Dan Dan

Mesaj de Dan Dan »

Buna seara si La multi ani!
Sunt nou pe forum si profan in domeniul orologeriei.
Rasfoiesc de ceva vreme acest forum pentru ca mi se pare un domeniu captivant dar nu mi-am facut pana acum cont pentru ca am sperat sincer "sa-mi treaca". Dar se pare ca microbul s-a instalat definitiv, asa ca apelez la cunostintele Dvs. cu cateva intrebari:
-Ceasurile Vostok in general (Amfibia in special) care se produc acum sunt la acelasi nivel calitativ cu cele ce se produceau acum cateva decenii (stiu ca mecanismele sunt teoretic aceleasi, ma refer la materiale, finisari, fiabilitate, etc)?
-Observ ca producatori Vostok Inc si Vostok Europe (modele diferite), sunt firme diferite?
-Exista Amfibia cu mecanisme diferite, din ce scrie in specificatiile tehnice. Care ar fi de preferat, 2415.01, 2416, 2416B, poate mai sunt si altele?. Sau specificatiile sunt incorecte si sunt echipate toate cu acelasi mecanism?
Am deja Amfibia mecanic si automatic, dar ma bate gandul ca urmatoarea achizitie sa fie un ceas nou. Merita?
Imi cer scuze daca v-am plictisit cu banalitati, iar daca inca nu, voi mai apela la amabilitatea Dvs.
Multumesc!
"Pluteste drept inainte, si daca pamantul pe care-l cauti nu exista inca, fii sigur ca Dumnezeu il va crea intr-adins pentru a-ti rasplati indrazneala!"
Regina Izabela a Spaniei catre Cristofor Columb
theidle86

Mesaj de theidle86 »

Dan Dan scrie:Buna seara si La multi ani!
Sunt nou pe forum si profan in domeniul orologeriei.
Rasfoiesc de ceva vreme acest forum pentru ca mi se pare un domeniu captivant dar nu mi-am facut pana acum cont pentru ca am sperat sincer "sa-mi treaca". Dar se pare ca microbul s-a instalat definitiv, asa ca apelez la cunostintele Dvs. cu cateva intrebari:
-Ceasurile Vostok in general (Amfibia in special) care se produc acum sunt la acelasi nivel calitativ cu cele ce se produceau acum cateva decenii (stiu ca mecanismele sunt teoretic aceleasi, ma refer la materiale, finisari, fiabilitate, etc)?
-Observ ca producatori Vostok Inc si Vostok Europe (modele diferite), sunt firme diferite?
-Exista Amfibia cu mecanisme diferite, din ce scrie in specificatiile tehnice. Care ar fi de preferat, 2415.01, 2416, 2416B, poate mai sunt si altele?. Sau specificatiile sunt incorecte si sunt echipate toate cu acelasi mecanism?
Am deja Amfibia mecanic si automatic, dar ma bate gandul ca urmatoarea achizitie sa fie un ceas nou. Merita?
Imi cer scuze daca v-am plictisit cu banalitati, iar daca inca nu, voi mai apela la amabilitatea Dvs.
Multumesc!
1. Lumea zice ca in general cele vechi erau putin mai solide, dar si astea de acum sunt bune. Parerea mea este ca sunt cam la fel. Am si Amphibia vechi si nou. La Komandirskie in schimb se vede o diferenta, erau mai bune cele vechi.
2. Da sunt doua firme. Vostok Europe e de prin Lituania, face ceasuri mai scumpe care nu merita banii (parerea mea).
3. 2415 nu are data 2416b are data. In rest sunt cam la fel. Eu am ambele mecanisme.
Ceasul nou merita. Puteti comanda de la Zenitar store de pe e-bay la preturi bune dar s-ar putea sa trebuiasca sa-l ridicati de la vama de la Op. 5 Bucuresti.
Dan Dan

Mesaj de Dan Dan »

Multumesc!
Sa ajung la Bucuresti la o data anume e imposibil, eventual daca apare posibilitatea sa ajung as merge sa aleg "live" ceasul la magazinul importatorului. Daca nu voi reusi voi comanda online.
Komandirskie trebuie deci sa caut unul second. Sper sa nu nimeresc tot de fabricatie recenta!
"Pluteste drept inainte, si daca pamantul pe care-l cauti nu exista inca, fii sigur ca Dumnezeu il va crea intr-adins pentru a-ti rasplati indrazneala!"
marian_sro

Mesaj de marian_sro »

Exista birou vamal si la Craiova.nu trebuie sa ajungeti la Bucuresti.eu as lua vechi in stare buna.
Dan Dan

Mesaj de Dan Dan »

Multumesc!
Am unul vechi automatic in stare buna (nu e servisat recent dar functioneaza bine) si unul mecanic. Ma voi gandi in perioada urmatoare si la unul nou, in primul rand pentru ca inca nu am identificat un ceasornicar de incredere in zona iar prin curier e mai complicat. Voi cauta mai intai un Komandirskie, iarasi imi place mult. In plus, e mai accesibil ca si pret, si pentru moment bugetul e cam auster.
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Mergeti tot la un Amfibia daca vreti un ceas nou sau daca vreti unul mecanic asta ar fi recomandarea mea prima de la Vostok.
https://meranom.com/en/vostok/vostok-wa ... 90b21.html
La Komandirskie noi cea mai mare problema e placarea carcasei, asa ca mergeti pe un ceas in carcasa de otel.
Daca doriti neaparat Komandirskie aruncati un ochi la seria K35
https://meranom.com/en/komandirskie-classic/35/
Dar au mecanisme automatice.
Dan Dan

Mesaj de Dan Dan »

Multumesc, am asteptat recomandarea Dvs. pentru ca sunteti pasionat de ceasurile rusesti.
Dan Dan

Mesaj de Dan Dan »

heimdalg scrie:Mergeti tot la un Amfibia daca vreti un ceas nou sau daca vreti unul mecanic asta ar fi recomandarea mea prima de la Vostok.
https://meranom.com/en/vostok/vostok-wa ... 90b21.html
La Komandirskie noi cea mai mare problema e placarea carcasei, asa ca mergeti pe un ceas in carcasa de otel.
Daca doriti neaparat Komandirskie aruncati un ochi la seria K35
https://meranom.com/en/komandirskie-classic/35/
Dar au mecanisme automatice.
Cu siguranta voi opta (si) pentru un K35. As avea nevoie de o recomandare macar in privinta mecanismului (fiabilitate, precizie, etc) daca nu si alte eventuale criterii pe care le considerati importante (in afara de aspect, in functie de care voi lua curand hotararea finala).
Multumesc!
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Mecanismele din Amfibia si Komandirskie K35 sunt identice.
Fiabile, de incredere. Singura problema pe care eu am gasit-o este ca nu sunt tot timpul reglate foarte fin cand vin din fabrica.
Dar asta se rezolva usor. Am dat de mai multe ori explicatii aici despre ce trebuie facut daca ceasul avanseasa sau merge in urma suparator de mult.
Dan Dan

Mesaj de Dan Dan »

Am vazut ca sunt cu mecanisme 2432.01, 2415, 2416, 2415.01...
Inteleg ca din punct de vedere calitativ sunt la fel?
Atunci voi alege doar modelul care imi place mai mult.
Multumesc inca o data!
Scrie răspuns