noul Suunto Elementum
noul Suunto Elementum
Oricat de "vintage" sunt imi plac 1-2 ceasuri Suunto!
Dar ultimul ...Suntoo Elementum m-a inn-nnebunitt!
...varianta "Ventus" cu curea maro!
Desi ca functionalitate mi-ar fi rasplatit mofturile "Terra".
Voi ce credeti? Cum va place?
Dar ultimul ...Suntoo Elementum m-a inn-nnebunitt!
...varianta "Ventus" cu curea maro!
Desi ca functionalitate mi-ar fi rasplatit mofturile "Terra".
Voi ce credeti? Cum va place?
- constantin
Re: noul Suunto Elementum
Interesante. Care o fi nivelul de pret pentru gama asta ?
Da, un mare pas inainte la design. Deja erau cam asexuate formele excesiv onctuase abordate de Suunto. Acum au suruburi la vedere, cadrane mari si clare, saphirre crystal, butoane tepene.
Nu stiu daca delimitarea asa de radicala a functiilor pe baza activitatii predilecte a eventualilor viitori posesori e o idee buna. De exemplu la diver poate as fi vrut si o busola, pentru ca sub apa nu poti sa te orientezi dupa soare sau dupa stele. Si la modelul Terra daca busola si senzorul de presiune lucreaza permanent, probabil ca bateria nu va tine mai mult de 1 luna. Si ideea bratarilor multiple este foarte buna.
Nu stiu daca delimitarea asa de radicala a functiilor pe baza activitatii predilecte a eventualilor viitori posesori e o idee buna. De exemplu la diver poate as fi vrut si o busola, pentru ca sub apa nu poti sa te orientezi dupa soare sau dupa stele. Si la modelul Terra daca busola si senzorul de presiune lucreaza permanent, probabil ca bateria nu va tine mai mult de 1 luna. Si ideea bratarilor multiple este foarte buna.
SATELLITE WAVE
Geamul de safir nu este oarecum nepotrivit pentru un ceas outdoor ?
E chiar indicat - safir. Luati in calcul ca un ceas ''outdoor'' trebuie sa fie conceput cat mai rezistent, motivele sunt evidente. 
AR1070-56E
Pai asta e ideea, safirul e rezistent la zagarieturi avand duritate ridicata. Dar altfel este fragil si se poate sparge la o simpla lovitura.
Fiecare tip de geam are avantaje + dezavantaje, depinde din ce unghi privesti.
Chiar daca e mai casant decat celelalte (cristal, plexy) - safirul ramane oricum cel mai rezistent la impact (parerea mea).
Chiar daca e mai casant decat celelalte (cristal, plexy) - safirul ramane oricum cel mai rezistent la impact (parerea mea).
Ultima oară modificat 04 Iun 2009, 11:22 de către Zar, modificat 1 dată în total.
AR1070-56E
As zice ca plasticul este mult mai rezistent la socuri si de asta cred ca e mai potrivit pentru un ceas outdoor.
Mai este si o kestie de marketing : au pus special Safir ca sa creasca/justifice pretul... 
(aceleasi functii se regasesc si la Casio - mult mai ieftin, iar tehnologia nu este inferioara)
(aceleasi functii se regasesc si la Casio - mult mai ieftin, iar tehnologia nu este inferioara)
Ultima oară modificat 04 Iun 2009, 11:44 de către Zar, modificat 1 dată în total.
AR1070-56E
Aici sunt de acord. Se vrea probabil o gama premium pentru ceasurile de genul asta. Un ceas care sa-l porti zi de zi, nu doar pentru activitatile pentru care a fost gandit.
Am avut mai multe ceasuri Suunto...ca functii sunt superioare modelelor Protrek de la Casio dar ca finisare si materiale sunt praf.Cureaua se rupe f repede, plasticul se zgarie usor, vopseaua de pe cadran se ia cat ai clipi...ma refer la variantele de plastic Suunto Core si Lumi care nu sunt asa ieftine....ceea ce la gama Protrek nu se intampla.
Pt un ceas conceput pt activitati outdoor...este mult prea firav si cu probleme de fiabilitate.
Nu stiu modelele astea noi - Elementum cum sunt.
Pt un ceas conceput pt activitati outdoor...este mult prea firav si cu probleme de fiabilitate.
Nu stiu modelele astea noi - Elementum cum sunt.
Interesante toate 3 si cu un design mult imbunatatit, pacat ca inca nu sunt solare.
Probabil trebuie sa asteptam urmatoarea generatie.
Probabil trebuie sa asteptam urmatoarea generatie.
Sunt dragute ,au safir glass...dar tot Suunto CORE Steel (pe care il detin) imi place mai mult!
Daca vreti ceasuri Suunto adevarate(de mii de euro) aici le gasiti:
http://www.suunto.com/suunto/Worlds/div ... ID=i6xfGmA
Daca vreti ceasuri Suunto adevarate(de mii de euro) aici le gasiti:
http://www.suunto.com/suunto/Worlds/div ... ID=i6xfGmA