Sinn U1, U2 sau Steinhart Triton Black? Ce ati alege?

Ceasuri care se preteaza activitatilor dure, unde o rezistenta sporita este necesara.
dbonddental

Re: Sinn U1, U2 sau Steinhart Triton Black? Ce ati alege?

Mesaj de dbonddental »

nikkon scrie:dbonddental nu stiu daca ti-ai luat sau nu vreunul dintre cele 3.
Revin pentru ca am reciti topicul(caut si eu unu new diving monster :lol: ) astazi si iti spun asa: acum 1 saptaman am facut diving la ~42m.Pe langa faptul ca mi-a fost greu la o adancime ~ de 45-50m si incepusem sa consum din ce in ce mai mult oxigen, ceasul cu care eram la mana (seiko 5 sport 10 atm - singurul pe care-l am cu curea de cauciuc) desi are cadran negru se vedea perfect(keep in mind ca e un ceas ieftinake)
Tine cont ca daca vei cobora la mai mult de 30m vei avea lanterna cu tine.
Imi plac ambele...am avut de multe ori tentative de achizitie a unui Sinn U insa nu e prea ieftin si mereu am renuntat din cauza asta.Steinhart sunt foarte ok la pret si cred ca este un compromis bun calitate/pret...insa daca ai bani si vrei ceva profi...mergi pe Sinn
Salut!
Am Black Triton-ul de aproape 2 ani, are mai mult de 10 scufundari la active( max.23m) si se comporta impecabil, ca sa nu mai zic ca arata traznet.
Poseidon
Membru Special

Mesaj de Poseidon »

nikkon scrie:Steinhart sunt foarte ok la pret si cred ca este un compromis bun calitate/pret...insa daca ai bani si vrei ceva profi...mergi pe Sinn
Atenție pentru că mai nou U1 se joacă cu Sellita.
Mechanical Movement

SW 200-1
SATELLITE WAVE
nikkon

Mesaj de nikkon »

Mechanical Movement

SW 200-1
e asta nu stiam !!! deci toti se ia dupa TAG H.
damn...un semn rau.
"Where there is a shell, there is a way"
satiriadis

Mesaj de satiriadis »

nikkon scrie:
Mechanical Movement

SW 200-1
e asta nu stiam !!! deci toti se ia dupa TAG H.
damn...un semn rau.
Toti incearca sa supravietuiasca, de cand Swatch a spus ca limiteaza/stopeaza livrarea de mecanisme si ebouche uri.
SBLA047
Poseidon
Membru Special

Mesaj de Poseidon »

satiriadis scrie:Toti incearca sa supravietuiasca, de cand Swatch a spus ca limiteaza/stopeaza livrarea de mecanisme si ebouche uri.
Păi să supraviețuiască, dar cu stil că de aia sunt niște coloși! Uite cum a supraviețuit Jorg Schauer: a cumpărat Stowa și apoi Durowe. Și Schauer este un pitic pe lângă Sinn. De ce nu a cumpărat Sinn pe Durowe sau o Ébauche mai de Doamne-ajută? Chiar dacă ar fi cumpărat de la Seiko ar fi fost mai ok. Seiko fac și alte lucruri mai deosebite pe lângă toate ieftinelile pe care le știm cu toții din Seiko5(asta o știi tu foarte bine - MM). Până și Mühle-Glashütte modifică mecanismele de abia mai pot fi recunoscute: http://www.muehle-glashuette.de/en/wris ... ments.html
Sinn ce face? Bagă în cel mai iubit produs a lor (U1) pe nimeni altul decât SW200.
Nu-i frumos... :(
SATELLITE WAVE
satiriadis

Mesaj de satiriadis »

Sincer, nici eu nu inteleg de ce nu se strang ca-n vremurile bune 2-3 producatori mai rasariti si pun mana de la mana (asta presupunand ca in aceasta epoca, inca mai e un obstacol dpdv financiar sa proiectezi si sa perfectionezi un mecanism) pt 1-2 mecanisme simple si 1 cronograf, pe care il folosesc intre ei si gata. A cumparat Swatch toata crema producatorilor (ei au ETA care are Lemania care are...). Ok, mergem mai departe, ne scuturam de praf si proiectam un mecanism, da-l draq!
Si nu, nu vreau sa cumpere de la Seiko mecanisme, ca peste ani sa o luam de la capat, in centrul crizei de mecanisme sa fie niponii.
SBLA047
Zar

Mesaj de Zar »

Nu e vorba numai de bani aici. Sa presupunem ca sunt suficienti. Nu e asa simplu sa concepi un mecanism de la zero si care eventual sa nu semene cu nimic existent - trebuie multa inventivitate, altfel daca copiezi de la altii nu ai realizat (mai) nimic. Proiectarea si perfectionarea necesita ani de studiu si nu sunt multi dispusi sa investeasca in asa ceva. Majoritatea vor investitie minima si profit maxim plus rapid.
AR1070-56E
nikkon

Mesaj de nikkon »

din pacate
acelas sentiment de...oarecare dispret am avut si la adresa TAG H. cand am aflat ca nu mai folosesc ETA ci Sellita.
"Where there is a shell, there is a way"
Zar

Mesaj de Zar »

Inca e bine, puteau sa puna Claro ... Oricum TH au si mecanisme ''in-house'' si chiar interesante dar evident la alt nivel de pret.
AR1070-56E
satiriadis

Mesaj de satiriadis »

nikkon scrie:din pacate
acelas sentiment de...oarecare dispret am avut si la adresa TAG H. cand am aflat ca nu mai folosesc ETA ci Sellita.
Tag putea MULT mai mult decat ce face in prezent pe palierul sub 5000e, ca sa nu vorbim de perioada negra a anilor '90, cand au trecut printr-o criza de identitate si de imaginatie( placau cu aur in draci), in loc sa scoata de la naftalina cateva mecanisme ale batranului Heuer.
SBLA047
Poseidon
Membru Special

Mesaj de Poseidon »

Zar scrie: Nu e asa simplu sa concepi un mecanism de la zero si care eventual sa nu semene cu nimic existent - trebuie multa inventivitate, altfel daca copiezi de la altii nu ai realizat (mai) nimic. Proiectarea si perfectionarea necesita ani de studiu si nu sunt multi dispusi sa investeasca in asa ceva.
Da, sigur. Trebuie ani de studiu și bla-bla-bla. Au sute de specialiști cu zeci de ani de studiu - plus școli și academii care fabrică generații de ceasornicari anual. Ce au de făcut? Tre să inventeze roata și apa caldă? Bine că poate NOMOS să facă in-house într-o făbricuță minusculă.
Nu vor, prostesc clienții și sunt nesimțiți -ăsta-i adevărul! Se bazează pe ignoranța și inerția cumpărătorilor ce sunt pregătiți și prompți în a da 4000 de ron pe „Gucci” (am citit un topic aici pe forum și m-am crucit să constat cât entuziasm și câtă determinare există la clientul needucat - spre a lua țeapă).
SATELLITE WAVE
emilmaga

Mesaj de emilmaga »

Poseidon scrie: Nu vor, prostesc clienții și sunt nesimțiți -ăsta-i adevărul! Se bazează pe ignoranța și inerția cumpărătorilor ce sunt pregătiți și prompți în a da 4000 de ron pe „Gucci” (am citit un topic aici pe forum și m-am crucit să constat cât entuziasm și câtă determinare există la clientul needucat - spre a lua țeapă).
Bine punctat, din fericire firmelor mici li se deschide o nisa interesanta spre cumparatorii informati, sper sa creasca frumos, fara rabat de la calitate cum fa fratii cei mari.
Apropos de Steinhart, ei au simtit nisa aceasta lansand anul acesta frumosul face-lift al lui 6497
Imagine
In conditiile actuale sunt creditati cu mai multe sanse de a creea ceva nou si valoros.
Zar

Mesaj de Zar »

Cand am scris postul de mai sus m-am gandit la Seiko care a muncit 20 de ani la Spring Drive pana sa il lanseze pe piata - proiect inceput in 1977 si concept unic in felul lui. Credeti ca e usor sa faci de la zero un mecanism de genul asta ? Eu nu cred ...
AR1070-56E
dbonddental

Mesaj de dbonddental »

Revenind la subiectul topicului, sunt deja doi ani de cand l-am deschis (pe el, pe topic) si de cand am achizitionat Steinhart-ul Black Triton, pe l-am folosit aproape zilnic si nu a ratat nici un dive.
Concluzia : nu regret nici o clipa alegerea, cred ca am pariat pe un cal castigator, mai ales cand vad ce au facut cei de la Steinhart de atunci si cum isi consolideaza, incetul cu incetul, pozitia pe piata.
effect4effect

Mesaj de effect4effect »

Steinhart un producator relativ recent de ceasuri,face insa ceasuri de calitate,am vrut sa achizitionez si eu un diver gmt,dar nu am reusit pana in prezent,majoritatea modelelor sunt sold out,dar inca sper.
Revenind la subiect aici as alege Sinn,design mai atragator.
Imagine

"Oamenii te iarta daca faci crime.Dar nu te iarta daca esti fericit"
-Constantin Noica-
Scrie răspuns