Smiths Military vs Hamilton Khaki / ETA 2801-2 vs ETA 2804-2

Ceasuri Militare
valentin1234

Re: Smiths Military vs Hamilton Khaki / ETA 2801-2 vs ETA 28

Mesaj de valentin1234 »

Am scris aceste randuri nici pentru a critica, nici pentru a lauda; doar pentru a primi unele explicatii care sa ma lamureasca ce avantaje concrete ar avea un ceas fata de altul, lasand la o parte numele scris pe cadran.
O sa incerc si eu sa-ti raspund, Catalin.

In primul rand, sa opservam ca dango a ales varianta mai putin costisitoare de Smiths, probabil comparabila ca pret cu Hamilton.
De la initierea topicului si pentru ca m-a facut curios, am avut ocazia sa tin in mana si cele doua variante de Smiths. Concluzia mea,
subiectiva desigur, este ca S e ceva mai bine lucrat si are mai multa personalitate, cadranul e mai "curat" fara data iar per total, ceasul
reprezinta o reeditare militara mai plauzibila.

Hamiltonul, iarasi subiectiv, care a functionat in primele 3-4 zile cu o abatere de 0s/24h iar apoi s-a asezat la -4s/zi si asa a ramas, nu a
trecut in cazul meu, regula celor 30 de zile de la achizitie, motiv pentru care nu l-am pastrat....iar acum isi vede de drumul lui la mana
altcuiva.
Verdictul meu pentru Hamilton: lucrat ireprosabil, mecanism simplu, précis si fiabil, curea deosebita.....insa ceasul in general...teribil de
plictisitor :)

Sa-l felicitam asadar pe dango pentru achizitie, dar si pentru efortul de documentare care mie-mi pare exemplar, si sa-i uram sa-l
stapaneasca sanatos si fara zgarieturi pe acrylic :)
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
catalin.v

Mesaj de catalin.v »

De ce acrylic? nu este safir?
La 4 secunde/24 ore si l-ai vandut? ce nu ti-a placut la el?
Regret enorm ca n-am stiut ca-l vinzi, mie-mi place mult (da, ar fi putut sa fie cadranul fara al doilea rand de cifre, era mai "deschis" la vedere), poate stii ca la un moment dat am vrut un ceas cu tenta militara doar mecanic si nu automatic, am gasit greu unul cu Unitas, din pacate avand Unitas este cam mare pentru mana mea, nu are data (si mi-as fi dorit cu data), back-ul este vitrat (si m-am saturat de ceasurile vitrate) iar sticla este bombata (si nici asta nu-mi place).

Stiind ca tu l-ai luat de nou, chiar aveam incredere ca ceasul este OK, mai ales fiind de la tine.
" Pai nu ti-am spus ca n-am? Ce sa-ti fac eu daca n-am? De unde sa dau? N-am!"
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

De ce acrylic? nu este safir?
La Smiths-ul comandat de dango, cristalul este acrylic.
Smiths-ul mai scump si Hamilton-ul au safir-cristal.

Nu am vandut ceasul, ci l-am returnat. Dupa cum spuneam, uneori am acest privilegiu :)
4 secunde pe zi....e ok dar daca ceasul e.....cum spuneam, plictisitor.....asta e......
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
Zar

Mesaj de Zar »

Orice ceas - fara exceptie - devine plictisitor dupa un timp de purtare, inevitabil apare altul mai tentant ... :D
AR1070-56E
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Zar, eu nu am spus ca m-am plictisit de el, ci ca s-a dovedit, in perceptia mea....plictisitor, fad,
neinteresant..... :)

Desigur ca tu ai dreptate in general, dupa un timp orice ceas isi pierde caracterul de noutate
si devine mai putin interesant :)......si fiecare decide daca-si merita locul in colectia personala
sau se duce.....ceasul :lol:
(C. Brancusi)
dbonddental

Mesaj de dbonddental »

Zar scrie:Orice ceas - fara exceptie - devine plictisitor dupa un timp de purtare, inevitabil apare altul mai tentant ... :D
Zar, aici nu pot fi de acord cu tine. Uite, de Steinhart-ul meu Black Triton 100 Atm nu m-as desparti / plictisi niciodata. Despre Sub nu mai vorbesc..
Dar ai si tu dreptatea ta, sunt ceasuri care la achizitionare m-au entuziasmat si apoi mi-am dat seama ca nu sunt pe stilul meu, in general sunt prea prea elegante iar eu port de obicei outfit sport.
bonheur

Mesaj de bonheur »

Never say never. La ceasuri chiar se adevereste. Cred ca as ajunge sa zic "gata!" doar dupa ce as avea la mana un Senator Rattrapante cu acel magnific kaliber 99 - acum e ceasul meu preferat! Culmea, nu e Blancpain :) .
Si cand as avea acest GO la mana nici atunci nu as putea garanta ca pe ala il vreau forever. E firea umana dar si multitudinea de minunatii.
dango

Mesaj de dango »

Salutare,

Ma simt dator cu cateva explicatii privind alegerea Smiths Military 29A 36mm:

1. am tinut cont de opinia unui profesionist FBHI.
2. Eddie Platts fondatorul timefactors are referinte foarte bune in domeniu. Mi-a declarat ca orice ceas este verificat de watchmaker FBHI inainte de a-l trimite la client. Cei de la Stowa mi-au spus acelasi lucru.
3. Smiths este comercializat numai de timefactors in cateva sute de exemplare/model, atent lucrate dupa parerea mea, fata de altii care comercializeaza zeci de mii prin toate canalele posibile.
4. L-am ales pe cel de 36mm din motive financiare 280 sterline. Cel de 39mm cu safir bombat 390 sterline.
5. Consider ca la Hamilton pretul este corect.
6. Eu pun mai mult accent pe design decat pe precizie.

Sper ca v-am fost de ajutor. :wink: :wink:

Cu stima,

Dan
Tel: 0727 707 715
dbonddental

Mesaj de dbonddental »

bonheur scrie:Never say never. La ceasuri chiar se adevereste. Cred ca as ajunge sa zic "gata!" doar dupa ce as avea la mana un Senator Rattrapante cu acel magnific kaliber 99 - acum e ceasul meu preferat! Culmea, nu e Blancpain :) .
Si cand as avea acest GO la mana nici atunci nu as putea garanta ca pe ala il vreau forever. E firea umana dar si multitudinea de minunatii.
Da, rationamentul tau este ok atunci cand vrei sa-ti finantezi achizitiile viitoare din posesiuni. Dar Steinhart-ul Black Triton 100 ATM este un superdiver pe care, sincer, nu l-as schimba decat cu un Fifty Phantoms. Iar primul Rolex, in viziunea mea, nu se vinde niciodata ci se lasa mostenire!...al II-lea, al III-lea, da. :lol:
La fel cu ceasul bunicului si al tatalui meu, desi au o oarecare valoare, nu le voi instraina niciodata.
Scrie răspuns