36.000 bph aka 36k
Re: 36.000 bph aka 36k
Da,este..... 

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Merci Claudiu!Claudiu scrie:Da,este.....
O alta piesa greu de gasit:
Felca Golden Sands Automatic 36000 (AS 1920)
Dupa ce am cautat modelul acesta cativa ani, anul acesta am prins doua asemenea piese (anterior am prezentat varianta cu cadran alb).

Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
Si o achizitie venita ieri (multumesc colegului marian_sro
):
Citizen Automatic 36000 28 Jewels (Citizen 7230)
Dupa un polish arata bine, doar ca are cristalul destul de zgariat si nu am gasit o rezolvare la acest aspect ...
Am facut ceva poze si cu o curea de piele, dar pina la urma l-am lasat cu bratara originala ...

Citizen Automatic 36000 28 Jewels (Citizen 7230)
Dupa un polish arata bine, doar ca are cristalul destul de zgariat si nu am gasit o rezolvare la acest aspect ...
Am facut ceva poze si cu o curea de piele, dar pina la urma l-am lasat cu bratara originala ...

-
best_x_treme
Geamul e din plastic la Citizen? Poti incerca cu Xerapol si hartie abraziva, iese ca nou, doar sa nu fie crapat.
- calin gabi
Este din sticla fatetata.best_x_treme scrie:Geamul e din plastic la Citizen? Poti incerca cu Xerapol si hartie abraziva, iese ca nou, doar sa nu fie crapat.
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
Evghenii - foarte frumos Astrographicul, intr-o stare de invidiat!
Felicitari!
@calin gabi - asa este, sticla e fatetata. Trebuie o lustruire la optica ... Optician am gasit .. problema este ca nu pot scoate geamul ...
Felicitari!
@calin gabi - asa este, sticla e fatetata. Trebuie o lustruire la optica ... Optician am gasit .. problema este ca nu pot scoate geamul ...
Din pacate asta n-a fost sa fie ... decat o mica tzeapa! Mecansimul este unul obisnuit ETA 2789-1 ...Achraf scrie: O alta piesa greu de gasit:
Felca Golden Sands Automatic 36000 (AS 1920)
Dupa ce am cautat modelul acesta cativa ani, anul acesta am prins doua asemenea piese (anterior am prezentat varianta cu cadran alb).
A fost inlocuit ?
Da, cu siguranta!bonheur scrie:A fost inlocuit ?
Am un model aproape identic, echipat cu AS 1920.
Din ceea ce stiam eu, modelul asta trebuia (speram!) sa fie cu ETA 2832 (sau macar ca cel pe care deja il aveam - AS 1920). M-am ales cu o carcasa frumoasa, un cadran bun si ... un rotor semnat Felca ce asteapta un transplant la un mecanism ETA 2832 sau 2837
Cred ca merge si daca ii scoti mecanismul afara adi. si parca in pasajul vilacrose era un nene care facea dintr-astea.
Catalin, sa fiu sincer ... n-am inteles ce-ai vrut sa spui!catralin scrie:Cred ca merge si daca ii scoti mecanismul afara adi. si parca in pasajul vilacrose era un nene care facea dintr-astea.
Dupa ceva vreme am intrat in posesia unui
Favre-Leuba Harpoon II 36000 (FL 1164; Zodiac 86) original bracelet
(multumesc pentru ajutor lui maximus)
Se alatura celuilalt Favre-Leuba Harpoon II 36000, care are un cadran usor diferit. Acesta este si intr-o stare mai buna (carcasa), plus bratara originala. Functioneaza absolut incredibil (+/- 1 sec) in conditiile in care n-am habar de istoria lui de servisare (trebuie sa recunosc ca i-am desfacut capacul cu maaaaare greutate! Din pacate a mai incercat cineva inaintea mea, nu stiu cu cat succes ... dar cu ceva zgarieturi

... si varianta anterioara, cu cadran galben si carcasa ceva mai uzata:

-
cata manea
Salut!
Achraf, daca nu e cu suparare, ceasul Citizen cu cadran gri, cel cu cristalul zgariat, ai fi dispus cumva sa il vinzi? Am unul identic, dar cu cadran alb, pe care il port curent si m-am atasat de el, numai ca i-am spart geamul. Multumesc anticipat pentru raspuns! O zi placuta!
Catalin
Achraf, daca nu e cu suparare, ceasul Citizen cu cadran gri, cel cu cristalul zgariat, ai fi dispus cumva sa il vinzi? Am unul identic, dar cu cadran alb, pe care il port curent si m-am atasat de el, numai ca i-am spart geamul. Multumesc anticipat pentru raspuns! O zi placuta!
Catalin
Domnule Catalin ... nu sunt dispus sa le vand.
Succes!
Succes!
-
cata manea
Multumesc pentru răspuns! Am avut si eu aceeasi problema, cristalul foarte zgâriat. Groaznic de zgariat Am rezolvat problema astfel- am folosit un glasspapier cu granulatie 400, apoi unul de 1000, si in final pasta de slefuit pe o piele de vita. Rezultatul a fost mai mult decât satisfăcător. Trebuie avuta grija deosebita însă la unghiul la care se face slefuirea, avandu-se in vedere ca este trifatetat. Cel mai bine ar fi sa se măsoare unghiul la care se intersectează planurile descrise de cele trei fete si apoi realizat un dispozitiv care sa tina carcasa cu geamul exact la acel unghi in momentul slefuirii. Eu am făcut operatiunea fără ajutorul unui dispozitiv, dar am o manualitate destul de buna, poate si din cauza meseriei mele, cea de medic veterinar. Daca doriți, va pot ajuta in acest sens, fără niciun cost. Pur si simplu imi place acest model de ceas, nu pot explica pe de-a-ntregul de ce, fiindcă am multe ceasuri, mai rare si mai valoroase. Oricum, daca cumva va va trece prin mâna , sau aveti vreo informație despre vânzarea acestui model de ceas, cu cristalul fatetat, v-as rămâne îndatorat dacă m-ati anunta prin intermediul acestui forum.
O zi plăcută!
O zi plăcută!