Capacul fata inchis aunui full hunter(raritate in sensul in care full hunter reprezinta cam 5% din totalul ceasurilor de buzunar de pe piata), 50 mm diametru - pare clasic consistent si greu 104 grame. Ce o fi ?!
Va las sa ghiciti.Daca nu reusiti continuati cu pozele.

Uitai de capacu praf de alama ... noroc de functia edit(modifica) ! Siguranta e trasa ! Am pus poza asta in intentia in care exista "neni" care m`au intrebat cum se scoate capacul asta de praf. Uramriti cu atentie pozele si imaginati`va ca siguranta de otel negru albastru executa o miscare circulara de cca 2 grade (vre`o 2mm ) ! E simplu daca ai ceasul in mana si privesti capacul asta de praf 5 minute ...dar nu cu mintea in gol ci exact la cea ce vad ochii !

Daca nu ati prins shmenu ... rama geamului si mecanismul se rabateaza pe aceiasi balama.Cadran normal, cifre romane cu 2 extrem de fine "hair lines" la 5 si 20.Atat de fine incat eu abia in poze am remarcat ca ele exista. Aratatoarele otel albastrit ...in centrul lor forma geometrica cunoscuta de posesorii de levere si fusee`uri - patratelul axului pe care se fixeaza cheia pentru reglarea orei !Cred ca v`ati prins !

Oops! Nimic fabulos. Un mecanism fusee comun cu un rubin in plus fata de alte fuseeuri (cel de sub balansierul de aur solid de 9 sau 10 Karate ), inseriat 97540 ( un serial destul de micut) cu un insemn ce apartine a unui mester ceasornicar in stanga serialului.Mi`ar place enorm de mult sa stiu sa gravez macar argintul (ca e mai moale) in model de 2x mai mare decat cel de pe platoul balansierului ...

Capacul spate cu stante pentru London 1883.Mester J.J. adica Jay Richard Attenborough & Co James Charles Jay Neimportant poate ...dar cel mai important ... acelasi serial ca pe mecanism !

O ultima imagine de ansamblu a unui ceas modest de nota 8 ... fara ciocaneli majore, fara suprafete infundate, zgarieturi... doar uzura normala a celor cativa ...(probabil) 30-40 ani purtat in epoca revolutiei industriale britanice !
Raman cateva mici regrete in cea ce priveste ceasul... Full hunter`urile au deschdiere pe arc(cel putin pe capacul fata) Acesta a cedat acum multa vreme si trebuie ajutat sa se deschida.E firesc.Are 128 ani
Sa afirm aici ca as indrazni sa`l ofer spre vaznare ... as fi luat repede la ochi ca`mi fac reclama mascata ... Sa fac o evaluare sa cer un pret ... ar fi pacat sa nu`l fac sa merga si sa iau intreaga suma meritata. Sa ma joc cu nervii unora si sa arunc un pret de 100 euro ... cum am mai facut (unii stiu despre ce e vorba ) nu stiu daca e drept. Sa`l pastrez ...? Poate ...
Intrebari : Sa`l vand sau nu ? Cat sa cer pe el ? Sa`l repar si sa`l pastrez ? Sa`l fac cadou de Mos`Gerila ?!
Va urma ... cu ceva ce l`ar putea completa pe dumnealui ... ca pare stingher !
Dupa cateva minute ... un bonus la ceas ...

Un model rarisim de lant pentru ceasul de buzunar in greutate de 50 grame ... un Albert neobisnuit cu fiecare zala stantata datat 1876 ! (Birmingham 1876 litera b mic ghotic ). Fob rotativ modificat, jumatate piatra verde , cealalta jumatate stema bicefala a Rusiei tariste (1721 -1917) . Piesa este de nota 8.50 (usoara uzura de purtare)