Despre accesoriile ceasurilor.

Ceasuri de Buzunar

Moderator: Achraf

Scrie răspuns
AC NineFingers
Moderator

Re: Despre accesoriile ceasurilor.

Mesaj de AC NineFingers »

Si pentru ca n`am raspuns la o intrebare ... Cred ca e o lege a firi ca ceasul potrivit pentru un asemnea lant sa depasesca totusi 2/3 din greutatea lantului.Ganditi`va putin ... ce s-ar intampla(sau catd e penibil ar arata ) cu un ceasulet de 32mm diametru atasat de "namila" asta ... Simplu: o miscare saltata si ar fi tras din buzunar de greutatea lantului :)) Acum cu siguranta o sa va puneti intrebarea fireasca : La a cata butoniera se atasa T-bar`ul ... si cam unde se afla centrul de greutate al intregului ansamblu ?!! Nu`i asa ca devinde interesant ??
priam

Mesaj de priam »

Multumesc!
Pe t-bar se regasesc initialele AP ( sau posibil HP)
Pe fob apart "ancora", "leul", "C", si "W.W.C."
... am fost luat si eu un pic de val, are 180gr cu toate accesoriile, dar acestea nu cantaresc prea mult, maxim 15-20 gr.
Nu regasesc nicio stanta de atelier pe cea mai mare veriga, dar pe o veriga mai micuta sub leu mai e ceva ce nu descifrez!
everything around me, but me, is changing
constantin14

Mesaj de constantin14 »

Lantul asta nu este pentru un ceas mare, ci este pentru un om mare!
Va aparea si ceasul potrivit (undeva peste 6 cm diametru).
Buf0n
"ce s-ar intampla(sau catd e penibil ar arata ) cu un ceasulet de 32mm diametru atasat de "namila" asta "

Poate sa puna si un asemenea "cesulet", dar pe post de fob!
priam

Mesaj de priam »

Ca sa intelegeti cat de mare e , l-am fotografiat impreuna cu cel mai mare ceas de buzunar pe care il detin, Roskopf Patent "G.C.N.", ce are diametrul carcasei 55mm. In ciuda acestui fapt, arata atat de neajutorat...
ImagineImagine
Imagine
Imagine
Imagine
priam

Mesaj de priam »

Stie cineva ce reprezinta acest marcaj?
Imagine
Apare o singura data pe lant si nu e pozitionat pe cea mai mare veriga!
Deasemeni, reamintesc intrebarea mea, ce ceas ar reprezenta cea mai buna "pereche"?
AC NineFingers
Moderator

Simplu ! Un Macro edificativ ! Exact cum apar defecte de batere la monezile moderne dar mai cu seama la cele medievale tot asa ala e un defect de batere ... cu atat mai mult esti norocos ca deti un lant care are leul dublu batut ca defect si ca acel defect nu e ros . Lantul are uzura aproape 0 iar defectul se vede limpede.Nu ne-ai raspuns la o intrebare : pretul lui ( doar nu suntem la vand-cumpar - ca idee ) ...oricat ai fi dat cu siguranta l`ai luat bine pentru ca bijuteria e fabuloasa : the Kink of the pocket watches

http://cgi.ebay.co.uk/155g-ANTIQUE-SILV ... 1|294%3A50

155 grame ! dar pretul e pe masura ! ! :)) Probabil nu va primi niciodata atat pe el ... dar daca ar fi sa fie scos la vanzare in sistem best offer cu siguranta ar primi pe el 150 lire 750-800 ron .

Va reamintesc ca greutatile uzuale obisnuite la lanturile albert sunt intre 20-25 si 50 grame ... ce e peste 60-70 sunt raritati ... peste 70 categoria Goliath. Tare ar fi pentru comparatie de asezat acesta de 180 pe langa unu de 32 grame !
priam

Mesaj de priam »

Deci...
-WWC e William Walter Cashmore?
-Leul e marca pentru argint 925
-ancora e marca pentru Birmingham
-litera "C" reprezinta anul, dar care?
-Initialele AP ( sau posibil HP) de pe t-bar nu zic nimic acum...dar e posibil sa nu apartina aceluiasi producator (W.W.C.), deci piesele sa nu fie de origine? (cel mai posibil fob-ul)
PS si totusi, care ar fi cel mai "corect" ceas pentru acest lant???
AC NineFingers
Moderator

Hei da ! Cam ce senzatie ai cand il ti in mana ? Asa usor la atingere ...

C cred ca e 1903 dupa sursele mele dar e posibils a ma insel ... William Walter Cashmore ... cu HP e mai greu - am gasit 2 ateliere conduse de doi lorzi argintari :
Henry Pope (1890-?) si Horatio Powell (1831 -?) - anul din paranteze e anul in care cei doi si-au inregistrat marca de atelier si au folosit`o D`zeu stie cat. Este ceva de genul cu brevetele si inventiile la noi . Orice mester de atelier mare putea merge sa se inregistreze la un oficiu (contra unei sume de bani evident) daca demonstra ca lucreaza de calitate iar atelierul sau ( 1-2...niciodata mai mult de 5 membri foloseau acea marca de siguranta de atelier pe obiectele lor atata timp cat se platea o cotizatie anuala ) Pentru aceasta taxa platita catre statul britanic atelierul primea si dreptul de a folosi stanta britanica "leul" precum si stanta zonei :Birmingham , Shefield , Chester , London. Paradoxul cel mai mare e ca chiar si acum dupa tatia zeci de ani ... exista ateliere inca care procedeaza la fel : platesc, fac cerere si primesc poanson de atelier pe care apoi il folosesc in lucrarile lor.

Stai linistit valoarea obiectului nu scade cu mai mult de un 10% daca piesele nu apartin aceluiasi atelier sau producator sau aceluiasi an. Am explicat mai la inceputul thread`ului cum sta treaba : 5-10% maxim din lanturile Albert au toate componentele facute de acelasi atelier si in acelasi an. Acum 100 de ani comenzile nu curgeau garla la un atelier ...iar meseriasii neavand ce face mai tot timpul lucrau ca sa aiba pe stoc. Va imaginati deci ca de multe ori carabinele , T`bar`urile si lanturile nu aveau aceiasi litera.... apoi descompletarile in timp.Mai exista o explicatie : lanturile albert nu e necesar sa se incheie intotdeuna cu fob - unele din ele puteau avea la capatul liber si altceva - chiar si un mic obiect "aducator de noroc" , o mica moneda . De multe ori posesorul unui lant cu ceas purtat extrem d e mult din inalta societate britanica traia cu senzatia ca lantul lui e uzat si apela serviciile unui atelier pentru a`l schimba dar voia in schimb sa pastreze fobul(care poate insemna ceva special pentru el - explicatia simpla pentru faptul ce de cele mai multe ori foburile sunt ceva mai vechi decat lanturile)... si discutia poate continua la infinit pentru ca alberturile in batrana Anglie au facut istorie ...

Dupa cum cred eu lantul din poze e facut undeva intre 1910-1920 ... iar fobul cu mult mai vechi a fost atasat separat si ca sa vin in sprijinul a tot ce am zis pana acum : nu intamplator verigile de legatura cu spira de 1,8 ( verigile rotunde la imbinarea dintre T-bar si lant ... carabina -lant ... fob- lant) nu sunt la 99% din cazuri sudate - pentru a permite posesorului la nevoie sa faca unele schimbari pe cand cele din ansamblul lantului abia daca le gasesti locul unde au fost lipite !
priam

Mesaj de priam »

Ok, multumesc mult!
Am inteles cum sta treaba cu fob-ul, explicatia data este cea mai logica!
Dar de ce cartusul fobului, pe ambele parti, nu e gravat, in conditiile in care presupunem ca fob-ul reprezenta ceva pentru proprietarul initial, mie imi aduce a o medalie, coroana...etc!
In alta ordine de idei, ce referinte on-line avem referitoare la accesoriile ceasurilor de buzunar?
Incep sa caut un ceas... :twisted:
priam

Mesaj de priam »

priam scrie:...Incep sa caut un ceas... :twisted:
L-AM GASIT!
Imagine
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

Eram sigur ca asta va fi !

Sa il stapanesti sanatos !

Ceasul arata superb. Ce echilibru, ce eleganta. Acel secundar arata incredibil...
the path of the true warrior is peace

Status : every sound is magic ... just listen ...
AC NineFingers
Moderator

Frumos Crono .. asa la o privire din avion si cred ca e o buna alegere ... acu zic ca ar merita cateodata luat de pe "panoplie"( ar un loc ideal de a tine ceva ce se apropie de perfectiune) si purtat la o zi festiva - exclus nunta ( ca te inbeti si situatia devine critica)- poate de Paste ... Noh ramane sa indemn pe posesorii de ceasuri de buzunar sa caste bine ochii ... pentru ca undeva in alte circumstante spuneam : ...degeaba ai un ceas exceptional ca valoare ...si forma( ma refer la gradul de pastrare ) daca el e singur (eventual in cutia proprie) . Oricat de mare pasionat de ceasuri de buzunar sa fi e imposibil sa nu`ti doresti cel putin o piesa de rezistenta COMPLETA ca cea din poza !
priam scrie: .... Dar de ce cartusul fobului, pe ambele parti, nu e gravat, in conditiile in care presupunem ca fob-ul reprezenta ceva pentru proprietarul initial, mie imi aduce a o medalie, coroana...etc!
In alta ordine de idei, ce referinte on-line avem referitoare la accesoriile ceasurilor de buzunar?
Incep sa caut un ceas... :twisted:
Exemplu explicatie - chiar daca usor plastica :
Sunt persoane, si stiti si voi care la 18 ani de majorat au primit un ceas ( o bijuterie din aur - inel) Ceasul acela nu e neaparat nevoie sa fie gravat pe spate anul , sau numele ca persoana respectiva sa`si aminteasca peste 35 ani ... chiar daca ceasul a suferit revizii , curatari , schimbari succesive de curele , indicatoare , winderu`ri .... : uite ce am primit de la taica`miu de majorat (eh ai prins ideea ?)

Despre accesoriile ceasurilor nu avem mai nimic - sau cel putin nu stiu eu sa existe ... si credeti`ma pe cuvant am cautat enorm de mult.Toate datele care le am sunt pur si simplu invatate cate putin din mai multe locuri : ebay , descrierea sellerilor , 925-1000.com , forumuri despre argint , ceasornicar.ro , schimburi de opinii si impresii cu Galaxy , Constantin14 , macris1977; experienta posesiei a mai multor astfel de accesorii ( cateva zeci ) ... si cea ce am incercat in thread`ul asta a fost sa readucem impreuna in prim-plan adevarata valoare pentru aceste accesorii...
AC NineFingers
Moderator

Dupa cum spuneam undeva mai sus ... mi`au parvenit doua Albert`uri in stare foarte buna de pe pamant britanic... dupa lungi asteptari iatale in pozele de mai jos ( fara talent - sau fara o camera care sa ma ajute la macro prea mult). Desigur nu cantaresc nici pe departe cat goliath`ul lui Priam ... singurul lor atu` e ca sunt ceva mai vechi cu cel putin vreo 20 ani :) Oricum ele sunt de vanzare - ezit sa le pun pe sectiunea VAND-Cumpar pentru a nu starni antipatiile unora - plini de ignoranta lor !

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

E un albert 101% original cu litera d(mic) 1903 birmingham si stanta de atelier identice atat pe carabina cat si pe T-bar , in stare foarte buna spre impecabila ( T bar`ul e usor indoit - dar am presupus ca e asa de foarte multa vreme - n`am reusit sa`i modific forma in mana) Uzura aproape 0 foarte frumos si elegant. Are atasat ca fob o moneda a unei provincii chineze ... e peste stiinta mea - o sa fac unele cercetari.Aaaa si sa nu uit : greutate 33 grame ( 32.80)

In urmatorul post celalalt lant` . Mi`e frica sa nu o comit si sa nu iasa pozele cum trebe aici :D
AC NineFingers
Moderator

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

49.50 grame Horatio Powell atelier 1831 Litera d(mic)(si pe T bar si pe carabina) 1876 !!! Cu uzura - de nota 8.50 Consistent, si are ca fob un PADLOCK adica un lacatel miniatural care cred ca e si functionabil cu cheita potrivita ( foarte foarte ciudat) facut din doua monezi de 3 penny cred, suprapuse(1875 - pe una se distinge anul) - la interior gasindu`se un mic mecanism(foarte tare).As paria ca se poate deschide - din pacate cheita nu exista . De vanzare si asta ... 23 RON si o garnitura de butelie(FAX`me sau mai bine PM) . Intru`cat nu ma aflu pe sectiunea Vand-Cumpar imi asum responsabilitatea oricaror glume ( la naiba is pe un forum , nu in biserica - apropos prea mare strictete)...

Bah moneda aia de 10 bani nu e de vanzare !!!
AC NineFingers
Moderator

Si pentru ca ma destrabalam pe aici ... am gasit o poza extrem de edificativa pe net : pentru nedumeriti -

Imagine

Iata domnilor ca am aflat si raspunsu la intreabarea : "la al cata borta imbumbata imbumbam si T`baru ?" :))) Zic ca nu e o regula scrisa stricta - poate in epoca era ...desi ma indoiesc . Cu cat mai lung , mai ornat , mai greu si mai stralucitor cu atat mai bine... numai sa nu cada in penibil sa zicem cu vreo 3-4 medalioane prinse din 2 in 2 verigi departe de T bar spre buzunar(e).
Scrie răspuns